191
Παράταση του Brexit ζήτησε την Τρίτη 2 Απριλίου η Τερέζα Μέι, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Τζέρεμι Κόρμπιν | Adrian Dennis/Pool via REUTERS

Μέι για Brexit: Θέλω παράταση, να τα βρω με τον Κόρμπιν

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 20:54
Παράταση του Brexit ζήτησε την Τρίτη 2 Απριλίου η Τερέζα Μέι, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Τζέρεμι Κόρμπιν
|Adrian Dennis/Pool via REUTERS

Μέι για Brexit: Θέλω παράταση, να τα βρω με τον Κόρμπιν

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 20:54

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έπειτα από απογευματινή σύσκεψη στην πρωθυπουργική κατοικία, την Τρίτη 2 Απριλίου, έκανε μία δήλωση με την οποία ζήτησε να καθυστερήσει το Brexit.

Η Μέι είπε ότι κατανοεί ότι κάποιοι επιθυμούν μία άτακτη έξοδο, χωρίς συμφωνία, ωστόσο αυτή επιθυμεί να συζητήσει το θέμα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν ώστε η αποχώρηση να γίνει συντεταγμένα βάσει μιας νέας συμφωνίας στηριγμένης στην υπάρχουσα, δηλαδή στη δική της συμφωνία με την ΕΕ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι η παράταση που θέλει πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρής διάρκειας. Μετά την επίτευξη κάποιας συμφωνίας με τον Κόρμπιν θα ακολουθήσει η υποβολή της στα όργανα της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα θέσει στο Κοινοβούλιο όλες τις εναλλακτικές λύσεις για τις σχέσεις με την ΕΕ ώστε να ληφθούν εκεί αποφάσεις. «Πρόθεσή μου είναι να έχουμε ολοκληρώσει πριν από τις 22 Μαΐου, ώστε η Βρετανία να μην λάβει μέρος στις ευρωεκλογές» κατέληξε η Μέι.

Μια πρώτη «ανταπόκριση» της ΕΕ ήρθε από πλευράς Ντόναλντ Τουσκ και ενώ αναμένεται η αντίδραση του Κόρμπιν. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγραψε στο Twitter ότι, παρά το θολό τοπίο, υπομονή μπορεί να υπάρξει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...