657
Ο Νίκος Μιχολολιάκος μιλά στην αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου κατά την παρουσίαση, τον περασμένο Δεκέμβριο, των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Αττική | Τwitter

«Για αυτό δώσαμε την “Αίγλη” στη Χρυσή Αυγή» – η απάντηση μετά τον σάλο

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 13:24
Ο Νίκος Μιχολολιάκος μιλά στην αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου κατά την παρουσίαση, τον περασμένο Δεκέμβριο, των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Αττική
|Τwitter

«Για αυτό δώσαμε την “Αίγλη” στη Χρυσή Αυγή» – η απάντηση μετά τον σάλο

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 13:24

Η παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου για την εκδήλωση παρουσίασης των πρώτων υποψηφίων της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές, ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων, με κάποιους να διεωρωτώνται πώς είναι δυνατόν να δίνεται ένα τέτοιος χώρος για τους σκοπούς του νεοναζιστικού μορφώματος.

Η Αίγλη ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά

«Είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ», ήταν η πρώτη απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Αίγλης Ζαππείου, Αναστάσιου Πατέλα, μιλώντας στο Lifο.gr.

Οι εκδηλώσεις στον χώρο γίνονται «κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας», θέλησε να πει υποβαθμίζοντας το θέμα που προκλήθηκε από το «ναι» της διαχειρίστριας στη Χρυσή Αυγή.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία του έχει γίνει δέκτης πολλών αρνητικών μηνυμάτων στα social media για την απόφασή της, αν και όπως υπογράμμισε, δεν είναι η πρώτη φορά που η Αίγλη δίνεται στη Χρυσή Αυγή για πολιτική εκδήλωση (σ.σ. τον περασμένο Δεκέμβριο, στην ίδια αίθουσα είχε γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές).

Πριν από λίγους μήνες, ο βουλευτής της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε ζητήσει για πρώτη φορά την αίθουσα και ο κ. Πατέλας θυμήθηκε τις επιφυλάξεις που του εξέφρασαν τότε  οι υπεύθυνες στο τμήμα των πωλήσεων-κρατήσεων.

«Κατευθείαν χτύπησαν καμπανάκια μέσα στο κεφάλι μου, αλλά είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ», τόνισε, κάνοντας ειδική αναφορά στην κόσμια συμπεριφορά και την υποδειγματική κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τον χώρο οι χρυσαυγίτες.

«Ηταν τόσο πειθαρχημένοι που άφησαν τις καρέκλες στην ίδια ευθεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος το θετικό feedback του προσωπικού, σε μια απόπειρα να δικαιολογήσει τη νέα παραχώρηση της αίθουσας για την 25η Μαρτίου.

«Δεν είχαμε παράπονο ή πρόβλημα ως εταιρεία και η επιχείρηση δεν κάνει διακρίσεις. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε διακρίσεις», επέμεινε στην απάντησή του ο κ. Πατέλας, ενώ σε ερώτηση για το κατά πόσο υπήρξε έστω κάποιος προβληματισμός στους υπευθύνους της εταιρείας λόγω της εν εξελίξει δίκης της ΧΑ, ήταν εξίσου ισοπεδωτικός:

«Για την επιχείρηση δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι υπόδικος. Εχουμε κι άλλους πελάτες που χρωστάνε από δω και από ‘κει και έχουν δικαστήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια… Με την ίδια λογική, αν κάποιος πάει να πιει έναν καφέ, θα του πουν δεν σερβίρουμε καφέ γιατί είσαι αυτός; Το βρίσκετε λογικό;» διερωτήθηκε.

«Από τη στιγμή που τους ψήφισε ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας, για ποιον λόγο να αρνηθώ; Γιατί να δημιουργήσω τις όποιες εντυπώσεις, αντιπαλότητες ή έχθρες; Δεν είναι η θέση μας αυτή, ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε μία υπηρεσία όσο μπορούμε καλύτερα», απάντησε επικαλούμενος αυτή τη φορά την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση του νεοναζιστικού μορφώματος.«Ερχονται οι άνθρωποι, σέβονται τον χώρο, είναι μέσα στη Βουλή», επανέλαβε.

Και αυτό παρά τον δισταγμό που -όπως ομολόγησε- υπήρξε την πρώτη φορά που ζητήθηκε από τη Χρυσή Αυγή η χρήση του χώρου. «Την πρώτη φορά υπήρξε μία δεύτερη σκέψη για το τι θα κάνουμε –πράγμα που δεν το κάνουμε για άλλους πελάτες– και αποφασίσαμε πως η δουλειά μας και ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας», εξήγησε ο κ. Πατέλας για να επανέλθει στις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των οποίων έγινε αποδέκτης η εταρεία του:

«Μας έχουν στείλει στα social media μηνύματα ότι είναι απαράδεκτο η Αίγλη να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις. Τι θα έπρεπε να κάνει η Αίγλη; Να δημιουργήσει εχθρούς; Η Αίγλη είναι πολυπρόσωπη και ανοικτή σε όλους».

Κλείνοντας ο διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης Ζαππείου παρέπεμψε στο γνωστό… «money rules»: «Διαχειριζόμαστε τον χώρο της Αίγλης Ζαππείου που ανήκει στα κληροδοτήματα και πληρώνουμε ενοίκιο. Εχουμε 105 εργαζόμενους (…) Η Αίγλη είναι μία βιώσιμη εταιρεία που αποδίδει στο κράτος πάνω από 100.000 ευρώ μηνιαίως, σε εργοδοτικές εισφορές και ΦΠΑ».

«Οπως στο παρελθόν, έχει υπάρξει ζήτηση από μειονότητες, όπως από τρανσέξουαλ, και έχουμε στείλει την προσφορά μας χωρίς καμία διάκριση. Μπορεί να είναι ό,τι είναι στη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν ασπάζομαι την πολιτική τους ιδεολογία, αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι ήρθαν μέσα στον χώρο μας και τον σεβάστηκαν. Επειδή δεχθήκαμε τη ΧΑ σημαίνει ότι είμαστε φασίστες;» διερωτήθηκε ο Αναστάσιος Πατέλας εν όψει της χρυσαυγίτικης φιέστας ανήμερα την 25η Μαρτίου στην Αίγλη του Ζαππείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...