480
. |

Παπουτσάνης: θυγατρική στην Πολωνία, μαζί με την πολωνική Betasoap Sp. z o.o.

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 20:05
.
|

Παπουτσάνης: θυγατρική στην Πολωνία, μαζί με την πολωνική Betasoap Sp. z o.o.

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 20:05

 Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην Πολωνία, με την επωνυμία PAPOUTSANIS Sp. z o.o., προχώρησε η εταιρεία Παπουτσάνης. Μέτοχοι της νέας εταιρείας, με έδρα τη Βαρσοβία, θα είναι η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ και η πολωνική σαπωνοποιία Betasoap
Sp. z o.o., με ποσοστό 50% εκάστη. Η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Παπουτσάνης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση των εξαγωγών της, μέσω συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες παραγωγής και διανομής.

Η νέα εταιρεία PAPOUTSANIS Sp. z o.o. θα εμπορεύεται τα προϊόντα της Παπουτσάνης στην αγορά της Πολωνίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στην προώθηση των επώνυμων καλλυντικών προϊόντων περιποίησης σώματος και μαλλιών OLIVIA στην πολωνική αγορά λιανικής πώλησης. Η αγορά της Πολωνίας είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η αξία της εκτιμάται σε €1,5 δισ. και οι ρυθμοί ανάπτυξής της αγγίζουν το 5%-7% ετησίως.

Μέσω της νέας στρατηγικής συνεργασίας με την Betasoap Sp. z o.o., η Παπουτσάνης στοχεύει, ταυτόχρονα, να διεισδύσει στην αγορά καλλυντικών της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ/CIS).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, Μιχάλης Παναγής, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Betasoap, μια εξωστρεφή ευρωπαϊκή σαπωνοποιία, με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων στους καταναλωτές. Η ίδρυση της νέας εταιρείας αποτελεί ορόσημο για την Παπουτσάνης και ανοίγει νέους δρόμους για την παραγωγή μας στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης. Στόχος μας είναι να συστήσουμε τα επώνυμα προϊόντα της Παπουτσάνης στο πολωνικό καταναλωτικό κοινό, καθώς και στις αγορές της Ρωσίας και των λοιπών χωρών ΚΑΚ. Φιλοδοξούμε, έτσι, να ενισχύσουμε περαιτέρω το εξαγωγικό αποτύπωμα της Παπουτσάνης και να επεκτείνουμε την παρουσία των εμπορικών σημάτων και των διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων της εταιρείας μας σε νέες αγορές, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

 Η Betasoap είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σαπουνιού σε μπάρες στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος προμηθευτής σαπουνιού ιδιωτικής ετικέτας στην Κεντρική Ευρώπη. Αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το 50% των πωλήσεών της προέρχονται από εξαγωγές προϊόντων της σε περισσότερες από 60 χώρες.

Σχετικά με την εταιρεία Παπουτσάνης

Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ είναι μια κορυφαία ελληνική εταιρία και μεταξύ των τριών μεγαλύτερων παραγωγών σαπουνιών στην Ευρώπη. Η Παπουτσάνης διαθέτει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής του είδους της στη Νοτιανατολική Ευρώπη και μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά σε όλη την Ευρώπη, όπου παράγει καινοτόμα, υψηλής ποιότητας προϊόντα ατομικής υγιεινής και ομορφιάς σε ανταγωνιστικές τιμές. Τα επώνυμα προϊόντα της φέρουν τα εμπορικά σήματα Aromatics, Karavaki, Natura, Πράσινο Σαπούνι Παπουτσάνης, Σαπούνι Γλυκερίνης Παπουτσάνης, Olivia, Olive Care, Skin Essentials, Papoutsanis Family, Papoutsanis Baby, Papoutsanis Kids. Παράγει, επίσης, σαπούνια και καλλυντικά για λογαριασμό τρίτων. Σήμερα, κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία σαπουνιού σε μπάρες, ενώ αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή ξενοδοχειακών προϊόντων προσωπικής περιποίησης στην Ελλάδα. Συνολικά, η Παπουτσάνης παράγει πάνω από 100.000.000 τεμάχια ετοίμου προϊόντος ετησίως και πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 25 χώρες. Οι μετοχές της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ATHEX: PAP). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.papoutsanis.gr.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...