274
Κατά την επίσκεψή του στη Μόρια ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με στελέχη του Λιμενικού Σώματος | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Είδαν τον Μητσοτάκη στη Μόρια και έβγαλαν για το θεαθήναι τις μπουλντόζες

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 17:42
Κατά την επίσκεψή του στη Μόρια ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με στελέχη του Λιμενικού Σώματος
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Είδαν τον Μητσοτάκη στη Μόρια και έβγαλαν για το θεαθήναι τις μπουλντόζες

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 17:42

Για την κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων της Μόριας, στο νησί της Λέσβου, ενημερώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τρίτη του επίσκεψη στον υπερκορεσμένο καταυλισμό.

Σήμερα στο Κέντρο που έχει σχεδιαστεί για 3.100 άτομα, φιλοξενούνται 5.225 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα (83%) Αφγανοί.

Ενδεικτικό επίσης των απάνθρωπων και εξευτελιστικών συνθηκών που επικρατούν στο Κέντρο, είναι το γεγονός ότι κάθε χημική τουαλέτα που βρίσκεται στον περίβολο του Κέντρου αναλογεί σε περισσότερους από 25 ανθρώπους και ένα ντους σε περισσότερους από 85.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στη Μόρια λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και ενημερώθηκε αρμοδίως από το διοικητή του κέντρου Ιωάννη Μπαλμπακάκη.

Με την άφιξη του κ. Μητσοτάκη, όμως, όλως τυχαίως έκαναν την εμφάνισή τους και οι πρώτες μπουλντόζες για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, που ήταν να αρχίσει τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτή άλλωστε ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης η οποία υποτίθεται ότι θα είχε ολοκληρώσει το έργο το 2017.

Εκτός από τις συνθήκες υγιεινής και την καθυστέρηση στο έργο του βιολογικού, μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται και στην διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου, η οποία όπως εξήγησαν στον αρχηγό της ΝΔ, οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Τσίπρα.  Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για άμεση αλλαγή του πλαισίου.

Κατά την επίσκεψή του στη Μόρια, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπαλλήλους του  Κέντρου Υποδοχής τους οποίους και συνεχάρη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...