776
Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούν να πιστέψουν τι (τους) συνέβη | IntimeSports/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η «μαύρη βραδιά» του Ολυμπιακού

Sportscaster Sportscaster 1 Μαρτίου 2019, 13:56
Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούν να πιστέψουν τι (τους) συνέβη
|IntimeSports/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η «μαύρη βραδιά» του Ολυμπιακού

Sportscaster Sportscaster 1 Μαρτίου 2019, 13:56

Ο Πέδρο Μαρτίνς στεκόταν δίπλα στη διερμηνέα του, Μαρίνα Τσαλή, εμφανώς «σοκαρισμένος». Λες και τον είχε χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα. «Είναι ανεξήγητο αυτό που συνέβη απόψε», κατάφερε να ψελλίσει μπροστά στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού που μετέδωσε τον αγώνα, δευτερόλεπτα μετά το τέλος της αναμέτρησης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Υπό τον ήχο των αποδοκιμασιών, που ακούγονταν από τις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου, ο πορτογάλος τεχνικός προσπαθούσε να βάλει τις σκέψεις του σε τάξη. Να συνειδητοποιήσει ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε -στο Κύπελλο- από τη Λαμία.

Απίστευτο! Αλλά, όχι ανεξήγητο. Μια ομάδα που έπαιξε καλή μπάλα και δημιούργησε 28 ευκαιρίες για γκολ, δεν μπορούσε να σκοράρει ούτε από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Επεσε πάνω σε έναν τερματοφύλακα -τον 31χρονο Σέρβο, Μπόγιαν Σαράνοφ- που έκανε «το ματς της ζωής του». Πραγματοποίησε 18 ή 19 επεμβάσεις – έχασα το μέτρημα. Από την άλλη, οι αντίπαλοί της, στην πρώτη και τελευταία τους τελική προσπάθεια σημάδεψαν σωστά. Τίποτα το μεταφυσικό. Τέτοια ματς έχουμε δει δεκάδες. Ανανεώνουν, μάλιστα, τον έρωτά μας γι’ αυτό το υπέροχο παιχνίδι – έτσι δεν είναι; Εκτός αν, το θύμα της έκπληξης είναι η ομάδα που υποστηρίζουμε. Τότε, κάνει παρέλαση ο μηδενιστής που κρύβουμε μέσα μας. Οπως συνέβη χθες (Πέμπτη) με τους οργισμένους εκπροσώπους της «Θύρας 7», που επισκέφτηκαν τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

Ιδίως ο Μαρτίνς, που είναι επαγγελματίας του ποδοσφαίρου, δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται. Αλλωστε, του έχει ξανασυμβεί. Στο ίδιο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παίξει τον ΠΑΟΚ μονότερμα, όμως έχασαν (0-1) με ένα αυτογκόλ. Ούτε τον Παναθηναϊκό νίκησαν (1-1), αν και είχαν χάσει ένα κάρο ευκαιρίες. Τα έχει αυτά η μπάλα, και δεν υπάρχει τρόπος να τα αποφύγεις. Ή, μήπως, υπάρχει;

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε, χθες, ένα ημίχρονο και κάτι. Μέχρι το 56′ έπαιξε χωρίς τον Φορτούνη και τον Ποντένσε. Μέχρι το 66′, χωρίς τον φορμαρισμένο Χασάν (που έχει πετύχει επτά γκολ μέσα στο 2019). Είθισται οι προπονητές να ξεκουράζουν βασικούς τους παίκτες σε παιχνίδια Κυπέλλου. Οχι, όμως, όταν το Κύπελλο είναι ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος που έχει απομείνει για την ομάδα τους, με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να είναι ισόπαλο (3-3) και απέναντι στη Λαμία, που είχε… προειδοποιήσει, αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό. Εάν ο Μαρτίνς μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, ασφαλώς θα επέλεγε να κάνει το (απαραίτητο) rotation την προσεχή Δευτέρα, στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ακόμη κι αν πιστεύει πως ο τίτλος του Πρωταθλητή δεν έχει κριθεί, ο Απόλλων είναι κατώτερης δυναμικότητας αντίπαλος από την εξαιρετική Λαμία του Μάκη Χάβου.

Θα μπορούσε, επίσης, να αρχίσει το (χθεσινό) ματς με τους βασικούς, και να τους ξεκουράσει αφού ο Ολυμπιακός θα είχε εξασφαλίσει ένα ασφαλές προβάδισμα πρόκρισης. Δεν το σκέφτηκε; Δεν περίμενε αυτό που συνέβη; Σε κάθε περίπτωση, όταν έκανε τις αλλαγές του η Λαμία είχε, ήδη, προηγηθεί στο σκορ (53′). Το άγχος είχε θολώσει το μυαλό των παικτών του. Το ίδιο έκανε και ο Λουτσέσκου, θα πει κάποιος. Στη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, κράτησε τον Μπίσεσβαρ, τον Ακπομ και τον Μάτος στον πάγκο. Ναι, αλλά ο Ρουμάνος ήταν τυχερός. Ο Βιεϊρίνια ευστόχησε στο πέναλτι. Εάν είχε σκοράρει και ο Φορτούνης, ο Πορτογάλος δεν θα άκουγε (χθες) τους οργανωμένους οπαδούς να του λένε: «Μήπως ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τα πράγματά σου, σιγά – σιγά, για κάθε ενδεχόμενο;».

Είναι άδικο, όμως ένα γκολ που μπήκε, ή ένα που χάθηκε, μπορεί να κρίνει την τύχη του προπονητή. Ο Μαρτίνς παρουσίασε, σε χρόνο – ρεκόρ, μια ομάδα που παίζει επιθετικό, θεαματικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Αλλά, οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί που παραδέχονται πως είχαν χρόνια να απολαύσουν τόσο ωραία μπάλα, τώρα δυσκολεύονται να του συγχωρήσουν το ότι ο «Θρύλος» τους θα μείνει άτιτλος για δεύτερη διαδοχική σεζόν, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1996. Επίσης, το ότι ξέμεινε από στόχους προτού μπει η Ανοιξη. Τους έχασε όλους μέσα σε 18 μέρες.

Το χθεσινοβραδινό «σοκ» θα δοκιμάσει τις αντοχές του project που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι. Ο εφετινός, αντιφατικός Ολυμπιακός ενθουσιάζει με τις φάσεις που παράγει, όμως, από την άλλη, έχει αποτύχει σχεδόν σε όλα τα καθοριστικά ματς. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια από τις δυο εικόνες θα επικρατήσει, όταν θα έρθει η ώρα της αξιολόγησης του προπονητή.

Για τον ιστορικό θρίαμβο της Λαμίας χάρηκε κάθε υγιής φίλαθλος στη χώρα. Πρόκειται για ένα σύλλογο που δεν έχει ανέβει στο άρμα κανενός «μεγάλου», απέχει από κάθε είδους ασχήμιες, είναι νοικοκυρεμένος στα οικονομικά του και, επί Χάβου, εμφανίζει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα. Που έφτασε στον χθεσινό άθλο με τον αναπληρωματικό της γκολκίπερ -ναι, ο ανίκητος Σαράνοφ του Φαλήρου δεν παίζει συχνά!-, χωρίς το «δεκάρι» της (Φακούντο Μπερτόλιο) κι άλλα πέντε βασικά της γρανάζια (Δημούτσο, Πίτι, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπαράλες). Με τα… «δεύτερα» είχε αποκλείσει και τον Παναθηναϊκό. Και τώρα βρίσκεται ένα βήμα από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Αμα θέλει ο Θεός του ποδοσφαίρου…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...