206
(φωτ. αρχείου) | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εκπαιδευτικοί κατά Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9:00 – «Αστεία η απόφαση»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 10:50
(φωτ. αρχείου)
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εκπαιδευτικοί κατά Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9:00 – «Αστεία η απόφαση»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 10:50

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να αρχίζουν από το νέο σχολικό έτος τα μαθήματα στις 09:00 «κρύβει σκοπιμότητες», υποστήριξε το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι μια μονομερής απόφαση που πήρε ο υπουργός Παιδείας, χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 fm, ο κ. Παπαχρήστος είπε πως ο υπουργός «κατέληξε σε ένα πόρισμα που ήθελε ο ίδιος να καταλήξει».

Πρόσθεσε ότι «εμείς δεν είμαστε κολλημένοι με την παράδοση, αλλά εκτιμούμε ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει αυτή η απόφαση».

Επιπλέον, ο ίδιος χαρακτήρισε «αστεία» τη δικαιολογία του υπουργού ότι οι μαθητές θα κοιμούνται περισσότερο. «Τα παιδιά δεν πάνε για ποτάκια το βράδυ, είναι κουρασμένα από τα μαθήματα και τα φροντιστήρια και πιεσμένα από την ύλη. Το μόνο που μπορεί να συμβεί από όλο αυτό είναι να ενισχυθούν μόνο τα παιδιά από μακρινές περιοχές.

» Το νόημα ποιο είναι; Είναι προάγγελος καταργήσεων νέων σχολικών μονάδων, που θα ευνοεί τη μεταφορά των παιδιών από μακρινές τοποθεσίες;», αναρωτήθηκε.

Ο κ. Παπαχρήστος εμφανίστηκε σίγουρος ότι «κάποια άλλη σκοπιμότητα βρίσκεται πίσω από όλα αυτά», ενώ κατήγγειλε πως με τον κ. Γαβρόγλου «δεν έχει γίνει επί της ουσίας κανένας διάλογος για τίποτα, ούτε καν για το Νέο Λύκειο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...