217
Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφ. Μακ-Θράκης. Τώρα έρχονται τα δύσκολα | SOOC

Θεσσαλονίκη: «Βουλιάζει» η Νοτοπούλου στις δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 11:43
Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφ. Μακ-Θράκης. Τώρα έρχονται τα δύσκολα
|SOOC

Θεσσαλονίκη: «Βουλιάζει» η Νοτοπούλου στις δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 11:43

Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα από την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε για τη Θεσσαλονίκη εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Το πρώτο είναι ότι το σκηνικό παραμένει κατακερματισμένο –ο πρώτος, ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Ταχιάος προηγείται με μόλις 13,4%– σε βαθμό που όλοι (ή σχεδόν όλοι) να δικαιούνται να λένε ότι έχουν ελπίδες για τον β’ γύρο. Αλλωστε το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 20%.

Το δεύτερο είναι ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου, η επίσημη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος προβεβλημένη υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, δεν τραβάει: είναι πέμπτη με μόλις 7,2%!

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll –η έρευνα έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ 19-22 Φεβρουαρίου σε 854 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις– επιβεβαιώνουν ότι η κεντροδεξιά που είναι παραδοσιακά ισχυρή στη Θεσσαλονίκη έχει διασπαστεί ανάμεσα στον κ. Ταχιάο (που είναι η επιλογή της Πειραιώς), τον Γιώργο Ορφανό (που είναι ο «αντάρτης» της ΝΔ, θεωρείται «καραμανλικός και έχει καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη) και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη (πρώην νομάρχη και περιφερειάρχη με εθνικολαϊκιστική ατζέντα).

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι ο Σπύρος Βούγιας, ανεξάρτητος που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, είναι κοντά στην τριάδα και με άνεση πάνω από την κυρία Νοτοπούλου.

Στην πρόθεση ψήφου η σειρά έχει ως εξής:

-Νίκος Ταχιάος 13,4%.
-Γιώργος Ορφανός 12,5%.
-Παναγιώτης Ψωμιάδης 10%.
-Σπύρος Βούγιας 9,8%.
-Κατερίνα Νοτοπούλου 7,2%.
-Κώστας Ζέρβας 5%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...