Τα εντόσθια είναι ο αγαπημένος μεζές όλων των Κρητικών και για το λόγο αυτό έχουμε βρει πολλούς τρόπους να τα μαγειρεύουμε.
Σε εποχές μάλιστα που το κάθε νοικοκυριό έκτρεφε τα δικά του ζώα και από αυτά κάλυπτε τις διατροφικές του ανάγκες, και το τελευταίο κομμάτι κρέατος από τα σφάγια είχε την δική του θέση στο πιάτο.
Συνταγές έχουμε πολλές, διαφορετικές, με φαντασία και ευρηματικότητα: κοιλιές με κολοκυθάκια για το καλοκαίρι, συκώτι σαβόρε, γαρδουμάκια με μάραθα, συκωταριά με ξινόχοντρο, συκώτι αυγολέμονο.
Σήμερα ας φτιάξουμε, λοιπόν, συκωταριά αβγολέμονο, με μπόλικα χορταρικά (μαρούλια, σέσκουλα, λάπαθα, σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News