247
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για τη δίκη | INTIMEnews

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Τη μετατροπή της κατηγορίας για Κορκονέα πρότεινε ο εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 16:04
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για τη δίκη
|INTIMEnews

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Τη μετατροπή της κατηγορίας για Κορκονέα πρότεινε ο εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 16:04

Την μετατροπή της κατηγορίας του καταδικασμένου σε ισόβια για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου,  Επαμεινώνδα Κορκονέα, και την αθώωση του έτερου εμπλεκόμενου στο φονικό επεισόδιο της 6ης Δεκεμβρίου 2008, Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας, Βασίλειος Χανής.

Ο ειδικός φρουρός εκτίει ισόβια ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο

Συγκεκριμένα στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, που συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, ο εισαγγελέας ζήτησε κατά την αγόρευσή του η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με άμεσο δόλο σε βάρος του ειδικού φρουρού, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ηθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά να τους δείξει ποιος είναι. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήγαινε γυρεύοντας…».

Οσο για τον Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Νωρίτερα κατά την απολογία του, ο Βασίλης Σαραλιώτης δήλωσε ότι λυπάται και υποστήριξε πως δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Τη λύπη του για ό,τι συνέβη το μοιραίο βράδυ εξέφρασε και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας απαντώντας στην έδρα.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Μαρτίου, όταν και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση εντός Μαρτίου είναι στις 26, ωστόσο φαίνεται αρκετά απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...