221
Αραγε για τον Κροίσο Μαρκ Ζάκερμπεργκ το ύψος του προστίμου είναι που πονάει ή ο «κοινωνικός αντίκτυπος»;  | EPA/ETIENNE LAURENT

«Καμπάνα» δισεκατομμυρίων δολαρίων θα… ξεκουφάνει τον Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 21:46
Αραγε για τον Κροίσο Μαρκ Ζάκερμπεργκ το ύψος του προστίμου είναι που πονάει ή ο «κοινωνικός αντίκτυπος»; 
|EPA/ETIENNE LAURENT

«Καμπάνα» δισεκατομμυρίων δολαρίων θα… ξεκουφάνει τον Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 21:46

Αν πιστέψουμε την Washington Post, αυτή τη φορά το πρόστιμο που η Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ετοιμάζει για το Facebook μπορεί να είναι αστρονομικό .

Facebook και Επιτροπή Εμπορίου αναζητούν ένα deal (ένα ποσό δηλαδή) στο οποίο θα συμφωνήσουν ώστε να κλείσει η υπόθεση – και η υπόθεση αφορά παραβίαση των δεσμεύσεων που το Facebook έλαβε έναντι της Επιτροπής, περί απαγόρευσης μεταφοράς δεδομένων χρηστών σε τρίτους, όπως συνέβη το 2014 με την εφαρμογή Thisisyourdigitallife.

Η Επιτροπή ξεκίνησε να ερευνά μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του Facebook στην ιστορία της Cambridge Analytica, της εταιρείας με έδρα το Λονδίνο η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων ανθρώπων για να διαμορφώσει εξατομικευμένες πολιτικές διαφημίσεις στο πλαίσιο των αμερικάνικων εκλογών του 2016.

Πιθανολογείται ότι θα είναι ένα αστρονομικό νούμερο (δισεκατομμύριο ή δισεκατομμύρια δολάρια), μακράν το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε τεχνολογική εταιρεία, το οποίο θα κάνει εκείνο που επεβλήθη το 2012 εις βάρος της Google να φαίνεται «αστείο ποσόν» (ήταν περί τα 22 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Βέβαια το Facebook έχει από καιρό αρνηθεί ότι παραβίασε τα συμφωνηθέντα με την Επιτροπή Εμπορίου, ωστόσο τώρα σύρεται σε έναν ιδιαίτερα «αλμυρό» διακανονισμό. Η εικόνα του δημοφιλούς κοινωνικού μέσου δέχεται οπωσδήποτε πλήγμα, ενώ δεν είναι απίθανο το πρόστιμο και ο θόρυβος περί αυτό να κινήσουν το ενδιαφέρον των εισαγγελέων που ήδη ερευνούν την υπόθεση της Cambridge Analytica.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...