200
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε εγρήγορση στη μάχη κατά της διαφθοράς | INTIMEnews

Ο Παπαγγελόπουλος αφήνει αιχμές για αβελτηρία της Δικαιοσύνης στη μάχη κατά της διαφθοράς

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 18:05
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε εγρήγορση στη μάχη κατά της διαφθοράς
|INTIMEnews

Ο Παπαγγελόπουλος αφήνει αιχμές για αβελτηρία της Δικαιοσύνης στη μάχη κατά της διαφθοράς

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 18:05

Ο άνθρωπος που σε δηλώσεις έξω από το Μαξίμου χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» (βίντεο κάτω), έψεξε σήμερα τα αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς όργανα του κράτους, για ολιγωρία και ανεπάρκεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος κατά την κοπή της πίτας στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τόνισε με νόημα ότι για να είναι επιτυχής η μάχη κατά της διαφθοράς, «τα ελεγκτικά όργανα δεν πρέπει να είναι ανεπαρκή ή να επιδεικνύουν ολιγωρία».

«Η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού είναι αέναη (…) Η μάχη λοιπόν κατά της διαφθοράς είναι συνεχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διαφθορά δε μπορεί να νικηθεί. Μόνο η βλακεία είναι ανίκητη», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Για να νικηθεί όμως η διαφθορά», σημείωσε, «τα ελεγκτικά όργανα δεν πρέπει να είναι ανεπαρκή ή να επιδεικνύουν ολιγωρία».

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, εξήρε την πρόοδο και την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η Γενική Γραμματεία στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της, για να υπογραμμίσει πως «η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι κοινωνικό αίτημα και η ΓΕΓΚΑΔ εργάζεται για την πραγματοποίησή του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...