202
Το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ έγινε αποδέκτης δωρεάς εκ μέρους αποφοίτου του | EPA/Chris Radburn

Πρώην φοιτητής του Κέιμπριτζ δώρισε 100 εκατ. στερλίνες στο πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 20:09
Το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ έγινε αποδέκτης δωρεάς εκ μέρους αποφοίτου του
|EPA/Chris Radburn

Πρώην φοιτητής του Κέιμπριτζ δώρισε 100 εκατ. στερλίνες στο πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 20:09

Μία από τις μεγαλύτερες δωρεές των τελευταίων ετών προς βρετανικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα δέχτηκε το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και μάλιστα από πρώην φοιτητή του.

Ο Ντέιβιντ Χάρντινγκ, με πτυχίο Φυσικής από το φημισμένο πανεπιστήμιο αλλά σήμερα δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund, δώρισε 100 εκατ. στερλίνες υπέρ της προσέλκυσης φοιτητών από μειονοτικές ή μειονεκτικές ομάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάς, 79 εκατ. στερλίνες, αφορά διδακτορικούς φοιτητές, άλλα 20 εκατ. αφορούν προπτυχιακούς και ένα εκατ. διατίθεται για την πρόσβαση φοιτητών που έχουν δυσκολίες.

Σε σχέση με άλλες δωρεές η προσφορά του Χάρντινγκ είναι μία από τις μεγαλύτερες σε ονομαστικό ποσό, όχι όμως αν τη συνυπολογίσουμε σε αποπληθωρισμένες τιμές, γράφει ο Guardian.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος το φθινόπωρο και εκτιμάται ότι θα μπορεί να χρηματοδοτεί ως και 100 υποψήφιους διδάκτορες κάθε στιγμή. Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στο πανεπιστήμιο.

Ο Χάρντινγκ, 57 ετών σήμερα, αποφοίτησε το 1982 και άρχισε να εργάζεται στο Σίτι του Λονδίνου στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Το 1997 ίδρυσε το fund Winton Group και παραμένει εκτελεστικός διευθυντής του. Πριν από τρία χρόνια, κατά την εκστρατεία για το δημοψήφισμα, ο Χάρντινγκ ενίσχυσε την καμπάνια για την παραμονή της Βρετανίας στην Ενωση.

Στο παρελθόν ο Χάρντινγκ είχε πραγματοποιήσει δωρεές σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...