123
Σερβίρουμε τα φιογκάκια με φύλλα βασιλικού και τυρί τριμμένο | Εύη Σκούρα

Μεσογειακή κουζίνα: πουτανέσκα με φιογκάκια ολικής

Εύη Σκούρα 30 Ιανουαρίου 2019, 17:05
Σερβίρουμε τα φιογκάκια με φύλλα βασιλικού και τυρί τριμμένο
|Εύη Σκούρα

Μεσογειακή κουζίνα: πουτανέσκα με φιογκάκια ολικής

Εύη Σκούρα 30 Ιανουαρίου 2019, 17:05

Καιρός για πιο χουχουλιάρικα φαγητά και αναζωογονητικά και μυρωδάτα ψησίματα. Πάντα όμως έχουμε ανάγκη για φαγητά του δεκαλέπτου, που να είναι και υγιεινά και νόστιμα. Σε αυτήν την κατηγορία κυριαρχούν οι συνταγές με ζυμαρικά, τα οποία νομίζω πως αρέσουν σε όλους.

Η σημερινή συνταγή, τα φιογκάκια ολικής πουτανέσκα, είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Γρήγορη, πολύ γευστική και με αγαπημένα υλικά.  Τομάτα, ελιές, κάππαρη, σκόρδο, ελαιόλαδο, βασιλικός, η επιτομή της Μεσογειακής διατροφής σε ένα πιάτο.

Η κλασική συνταγή της πουτανέσκα περιέχει και λίγα φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα. Ταιριάζουν πολύ, δίνοντας υπέροχη γεύση, χωρίς να είναι αισθητή η ψαρίλα, όπως γίνεται και στην σαλάτα Ceasar. Όμως δυστυχώς μόνο εγώ τις τρώω στο σπίτι, οπότε… παραλείπονται. Θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...