266
Ισότητα ναι, αλλά όχι μόνο στα λόγια, βοηθείστε στο σπίτι, λέει στον ανδρικό πληθυσμό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε | REUTERS/Hannibal Hanschke

O Σόιμπλε δίνει συμβουλές ισότητας στους άνδρες: Πλύντε, μαγειρέψτε, ασχοληθείτε πιο πολύ με τα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 16:25
Ισότητα ναι, αλλά όχι μόνο στα λόγια, βοηθείστε στο σπίτι, λέει στον ανδρικό πληθυσμό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
|REUTERS/Hannibal Hanschke

O Σόιμπλε δίνει συμβουλές ισότητας στους άνδρες: Πλύντε, μαγειρέψτε, ασχοληθείτε πιο πολύ με τα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 16:25

Σε μία διαφορετική ομιλία στην Μπούντεσταγκ με αφορμή τα 110 χρόνια της γυναικείας ψήφου στη Γερμανία, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για την ισότητα των δύο φύλων και κάλεσε τους άνδρες να είναι πιο υποστηρικτικοί προς τις γυναίκες (τους), όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις δουλειές του σπιτιού…

Αν και όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής, τα ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελούν «αναπόσπαστη αρχή του Συντάγματός μας», η κατάσταση στα γερμανικά νοικοκυριά έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε για την ισότητα», τόνισε ,κάνοντας λόγο για «αδικία» που συνεχίζει να επικρατεί στα γερμανικά νοικοκυριά.

Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, «πρέπει να κατανείμουμε διαφορετικά τις δουλειές που είναι απαραίτητες για την κοινωνία μας και εκτελούνται ως επί το πλείστον από τις γυναίκες χωρίς να λαμβάνουν καμία απολύτως αμοιβή: μεγάλωμα των παιδιών, οικιακά, φροντίδα για όλους (…) ας τα υπενθυμίζουμε αυτά στους άνδρες».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σημείωσε επίσης με νόημα ότι οι αυτές οι αρχές θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές από «όλους όσοι θέλουν να ανήκουν σε αυτή την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν τους είναι και τόσο γνώριμες λόγω κουλτούρας ή θρησκείας».

Ο Σόιμπλε μίλησε θετικά για τον αριθμό των γυναικών πολιτικών στη Γερμανία, αλλά όπως είπε, μένει ακόμα να γίνουν πολλά όσον αφορά την ισότητα στην πολιτική και την Μπούντεσταγκ ειδικότερα.

«Αυτός ο στόχος θα έχει επιτευχθεί μόνο όταν γυναίκες και άνδρες θα μπορούν ελέυθερα να αποφασίσουν πού και ποιες προτεραιότητες θα θέσουν στη ζωή τους, χωρίς να θυσιάζουν τις δουλειές τους, τις οικογένειες του και τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις», ήταν το μήνυμα που πέρασε μέσω της ομιλίας του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...