238
«Λεφτά των φορολογούμενων» χρησιμοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να παραλάβει το σκυλάκι του, λένε οι Βρετανοί | REUTERS

Με «λεφτά των φορολογουμένων» ταξίδεψε ο Γιούνκερ για να υιοθετήσει ένα σκυλάκι

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 14:04
«Λεφτά των φορολογούμενων» χρησιμοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να παραλάβει το σκυλάκι του, λένε οι Βρετανοί
|REUTERS

Με «λεφτά των φορολογουμένων» ταξίδεψε ο Γιούνκερ για να υιοθετήσει ένα σκυλάκι

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 14:04

Για «ανήθικη συμπεριφορά» κατηγορούν βρετανοί βουλευτές τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επειδή έκανε μία παράκαμψη 190 χιλιομέτρων σε επίσημο ταξίδι για να παραλάβει έναν σκύλο από καταφύγιο στη Γερμανία.

Ο Γιούνκερ βρισκόταν στη Βαυαρία για να παραστεί σε τελετή βράβευσης από δημοσιογραφικό οργανισμό όταν, στην επιστροφή προς Λουξεμβούργο, το πολυτελές αυτοκίνητο του έκανε μία παράκαμψη 190 χλμ για να φτάσουν αυτός και η σύζυγός του του στο καταφύγιο κατοικιδίων όπου τους περίμενε ο Καρούζο, το νέο τους σκυλάκι. Πρόσφατα, είχε πεθάνει ο Πλάτωνας, ο σκύλος του ζεύγους και αποφάσισαν να πάρουν καινούργιο.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η σύζυγός του, Κριστιάν και ο Καρούζο, το νέο τους σκυλάκι

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, που πληρώνεται με 33.000 ευρώ τον μήνα,  χρέωσε το ταξίδι στα έξοδα του γραφείου του, κάτι που έκανε έξαλλους βρετανούς βουλευτές. «Αυτό δείχνει ότι δεν νοιάζεται καθόλου για τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων. Δόξα τω Θεώ που φεύγουμε (από την Ευρωπαϊκή Ενωση), δήλωσε ο Αντριου Μπρίντζεν, βουλευτής των Τόρις.

Ακόμα πιο καυστική ήταν η ακροδεξιά βουλευτής Νταϊάν Τζέιμς: «Προτείνω να βάλουμε κολάρο στον Γιούνκερ την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει να ταξιδέψει με λεφτά των φορολογούμενων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου όμως της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δικαιολόγησε τον προϊστάμενό του: «Τι θέλατε να κάνει; Να μείνει για πάντα στις Αλπεις; Να μην επιστρέψει; Είμαι σίγουρος ότι η επιστροφή του ήταν, όπως πάντα, η πιο οικονομική και σύμφωνα με τους κανονισμούς», δήλωσε στην βρετανική Telegraph .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...