194
Αυστραλοί αστυνομικοί απομακρύνουν επικίνδυνα υλικά από το προξενείο της Νότιας Κορέας | AAP Image/James Ross via REUTERS

Συναγερμός στην Αυστραλία για ύποπτα πακέτα σε πρεσβείες – Στάλθηκαν και στην ελληνική

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 09:12
Αυστραλοί αστυνομικοί απομακρύνουν επικίνδυνα υλικά από το προξενείο της Νότιας Κορέας
|AAP Image/James Ross via REUTERS

Συναγερμός στην Αυστραλία για ύποπτα πακέτα σε πρεσβείες – Στάλθηκαν και στην ελληνική

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 09:12

Υποπτα δέματα στάλθηκαν την Τετάρτη σε πάνω από 10 πρεσβείες και προξενεία στην Καμπέρα και στη Μελβούρνη, ανέφερε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας. Μεταξύ τους είναι και το ελληνικό προξενείο στη Μελβούρνη.

Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, πέρα από το ότι η υπόθεση είναι υπό εξέταση.

Από την πλευρά τους, αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως τα δέματα παραδόθηκαν σε πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές όπως, μεταξύ άλλων, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ελλάδας, της Ελβετίας, της Γερμανίας, του Πακιστάν, της Νέας Ζηλανδίας, της Ινδίας και της Τουρκίας.

Κάποια από τα πακέτα έγραφαν «asbestos» («αμίαντος»).

Η βρετανική αποστολή επιβεβαίωσε ότι παραλήφθηκε στα γραφεία της στη Μελβούρνη ένα από τα ύποπτα δέματα. «Ολο το προσωπικό μας είναι ασφαλές και γνωρίζουμε πού βρίσκεται», πρόσθεσε. Πυροσβέστες και τραυματιοφορείς έσπευσαν στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και αυτή της Ινδίας στη Μελβούρνη.

Η Sydney Morning Herald γράφει ότι ένας υπάλληλος στην πρεσβεία του Πακιστάν άνοιξε το πακέτο που έφτασε με παραλήπτη το προξενείο. Βρήκε να περιέχει κάτι που έμοιαζε με πλακάκι και τρία πακετάκια με λευκή σκόνη, χωρίς να τα αγγίξει.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό μελών του προσωπικού οποιασδήποτε ξένης διπλωματικής αποστολής, στις οποίες έσπευσαν αστυνομικοί και προσωπικό για την απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...