201
Την υπόθεση διερευνούσε η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας BSI | REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo

Γερμανία: Συνέλαβαν 20χρονο για την κυβερνοεπίθεση σε πολιτικούς

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 15:05
Την υπόθεση διερευνούσε η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας BSI
|REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo

Γερμανία: Συνέλαβαν 20χρονο για την κυβερνοεπίθεση σε πολιτικούς

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 15:05

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 20χρονου ως ύποπτου για τη μαζική κυβερνοεπίθεση με θύματα εκατοντάδες πολιτικούς αξιωματούχους και προσωπικότητες που προκάλεσε σάλο στη Γερμανία.

Ο νεαρός συνελήφθη στη περιοχή της Φρανκφούρτης την Κυριακή.

Το περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε στον ιστότοπό του ότι πρόκειται για έναν απόφοιτο που ενήργησε μόνος και ομολόγησε την πράξη του. Επίσης πρόσθεσε ότι ζει με τους γονείς του και «δεν είχε συνειδητοποιήσει όλες τις συνέπειες της πράξης του».

Οι γερμανικές Αρχές αποκάλυψαν την Παρασκευή τη δημοσιοποίηση μέσω λογαριασμού στο Twitter των προσωπικών ή επαγγελματικών δεδομένων περίπου 1.000 πολιτικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, πολλοί υπουργοί, αλλά και δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων από τον χώρο του θεάματος.

Ωστόσο δεν διέρρευσε καμία απόρρητη πληροφορία, πέραν από διευθύνσεις, συνομιλίες στο Ιντερνετ, ταυτότητες και επιστολές.

Οσον αφορά τη Μέρκελ, η διαρροή αφορούσε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ήταν ήδη δημοσιευμένες και ηλεκτρονικούς συνδέσμους για επιστολές που της είχαν απευθύνει.

Αρχικά ορισμένοι ειδικοί υποπτεύονταν ότι κάποιοι από τους κύκλους της Ακροδεξιάς υπέκλεψαν τους κωδικούς πρόσβασης για να μπουν στους ιδιωτικούς λογαριασμούς των προσωπικοτήτων αυτών. Είχαν στηριχθεί στο γεγονός ότι η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) είναι το μόνο από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα που κανένας εκλεγμένο μέλος του δεν αποτέλεσε στόχο αυτής της κυβερνοεπίθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...