251
Στις 22:45 ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία | ΙΝΤΙΜΕ

Με 154 «ναι» ψηφίστηκε ο προεκλογικός προϋπολογισμός

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 23:02
Στις 22:45 ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία
|ΙΝΤΙΜΕ

Με 154 «ναι» ψηφίστηκε ο προεκλογικός προϋπολογισμός

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 23:02

Υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο Προϋπολογισμός για το έτος 2019, ο «πρώτος μεταμνημονιακός» σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση, ο «τελευταίος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Κατεγράφησαν 154 θετικές ψήφοι (προσμετρήθηκαν οι ψήφοι των Γιάννη Σαρίδη της Ενωσης Κεντρώων και της Κατερίνας Παπακώστα), ενώ τον καταψήφισαν 143 βουλευτές επί 297 παρόντων.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι ψηφίζει μεν τον Προϋπολογισμό, αλλά όχι την πρόβλεψη για να μην περνούν από τον έλεγχο της Βουλής τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών, Αμυνας και Μακεδονίας-Θράκης.

Το «ναι» του κ. Σαρίδη στον Προϋπολογισμό, η ψήφιση του οποίου έχει κατά παράδοση και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, πυροδότησε σενάρια περί ένταξής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε συμβεί πέρυσι με την επίσης εκλεγμένη από την Ενωση Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ωστόσο ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε πως δεν αποχωρεί από την Ενωση Κεντρώων (και ο Βασίλης Λεβέντης δεν τον διαγράφει διότι έτσι θα μείνει με τέσσερις βουλευτές και χωρίς ΚΟ).

«Δεν αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένταξής μου στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο κ. Σαρίδης, μετά την ψηφοφορία.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι χειροπιαστό παράδειγμα ανοίγματος προς το Κέντρο, η αποδοχή μιας πρότασης νόμου που βοηθάει τους συμπολίτες μας κι όχι οι μετεγγραφές οι οποίες γίνονται και συνοδεύονται αποκλειστικά από αλλαγή γνώμης και ούτε και το κλείσιμο, άνευ όρων, ενός ματιού», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπερψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό έσπασε την κομματική γραμμή της Ενωσης Κεντρώων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...