469
Ο Κλιντ Ιστγουντ σε σκηνή από τη νέα ταινία του, «The Mule» | Warner Bros

Ο ακούραστος Κλιντ Ιστγουντ ξαναχτυπά

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2018, 08:50
Ο Κλιντ Ιστγουντ σε σκηνή από τη νέα ταινία του, «The Mule»
|Warner Bros

Ο ακούραστος Κλιντ Ιστγουντ ξαναχτυπά

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2018, 08:50

Ο Κλιντ Ιστγουντ δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ηλικία του. Ισα-ίσα που στη νέα ταινία του, «The Mule», δεν διστάζει να… μεγαλώσει κιόλας, κατά δύο χρόνια. Αν και στην πραγματικότητα είναι ένας ακούραστος νέος ετών 88, στην ταινία υποδύεται έναν 90χρονο βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος συλλαμβάνεται να μεταφέρει κοκαΐνη αξίας τριών εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό ενός μεξικανικού καρτέλ.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, δουλεύει τόσο μπροστά, όσο πίσω και από τις κάμερες, καθώς σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, και μάλιστα συμπρωταγωνιστεί με την 46χρονη κόρη του, Αλισον Ιστγουντ.

Κλιντ και Αλισον Ιστγουντ: μπαμπάς και κόρη στη ζωή και στη μεγάλη οθόνη (Warner Bros)

Για άλλη μία φορά, επέλεξε να έχει στο πλευρό του τον Μπράντλεϊ Κούπερ, ύστερα από την προηγούμενη συνεργασία τού 2014 στο «American Sniper». Οπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ίσως ο Κούπερ να θυμίζει στον Ιστγουντ μία νεότερη εκδοχή του εαυτού του. Αλλωστε και ο 43χρονος ηθοποιός, αποδεικνύεται εξίσου ανήσυχος και ήδη έδειξε μεγάλο ταλέντο στη σκηνοθεσία, μέσα από την ταινία «A star is born», στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τη Lady Gaga και οδεύει ολοταχώς για τα Οσκαρ.

Ο Κλιντ Ιστγουντ σε σκηνή από την ταινία «The Mule» (Warner Bros)

Η νέα ταινία του Ιστγουντ, μιλά για χαμένους οικογενειακούς δεσμούς και την απέραντη μοναξιά που φέρνει αυτό στη ζωή του κεντρικού ήρωα. Το φιλμ σου δίνει την αίσθηση «ταινίας δρόμου» (road movie), μόνο που εδώ, οι δρόμοι και οι διασταυρώσεις λειτουργούν και μεταφορικά: οι λάθος στροφές που παίρνει κάποιος σε πολύ κρίσιμα σημεία της ζωής του, οι ευχάριστες διαδρομές που ισοδυναμούν με καλά φυλαγμένες στιγμές ευτυχίας, κτλ, κτλ.

Η Αλισον Ιστγουντ υποδύεται στην ταινία του πατέρα της, την πρωτότοκη κόρη του, «Αϊρις». Η Αλισον είχε ξαναδουλέψει με τον διάσημο μπαμπά της, όταν ήταν μόλις 11 ετών, και όπως λέει, τόσα χρόνια μετά, το άγχος και ο ενθουσιασμός ήταν ακριβώς τα ίδια.

Ο Ιστγουντ αναζητούσε εδώ και καιρό μία ιστορία «που να μιλά για την Οδύσσεια που περνά ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του και για όλες τις αλλαγές και μεταλλάξεις που βιώνει μέχρι να βρει για τα καλά τον εαυτό του».

Ο ήρωας που υποδύεται, ο «Ερλ Στόουν», δεν είναι ένας κυνικός διακινητής ναρκωτικών. Κάπου μεταξύ παρανομίας και μίας διαστρεβλωμένης εικόνας που έχει στο μυαλό του για τον «Ρομπέν των Δασών», το μόνο που στην ουσία θέλει είναι να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του, και κυρίως, με τον ίδιο του τον εαυτό.

Και αν εξαιρέσουμε μία σκληρή κριτική της βρετανικής εφημερίδας Guardian που μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι «ο ρυθμός της ταινίας σε βυθίζει σε λήθαργο», οι αμερικανοί κριτικοί των Variery, Hollywood Reporter και IndieWired, κάνουν λόγο για μία από τις πιο δυνατές ερμηνείες του ακούραστου Κλιντ, τα τελευταία 25 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...