Πολύ απλή στην παρασκευή της και ιδιαίτερα γευστική, θα την λατρέψουν όσοι αγαπάνε το συγκεκριμένο αλλαντικό!
Την παστουρμαδόπιτα, θα τη συναντήσετε και ως “πίτα Καισαρείας”. Από μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο δεν προέκυψε ότι υπάρχει κάποιο τοπικό έδεσμα της Καισαρείας (σήμερα Kayseri) που να δικαιολογεί την ονομασία.
Πολύ πιθανόν, επειδή ο καλύτερος τουρκικός παστουρμάς προέρχεται από την Καισάρεια, συνδέθηκε το όνομα της περιοχής με τη συγκεκριμένη πίτα. Ανάλογα παρασκευάσματα, στην Tουρκία τα ονομάζουν pastirmali boregi.
Την παστουρμαδόπιτα μου την έφτιαξα με φύλλο κανταΐφι, αλλά βέβαια μπορείτε να την φτιάξετε και με κανονικό φύλλο για πίτα.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News