Περίπου δύο χρόνια μετά την εξαγορά της Beat, η γερμανική Daimler φέρνει νέα μεγάλη ιδιωτική επένδυση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, στην καρδιά της Αθήνας, μετατρέποντας το ελληνικό στρατηγείο της Beat σε κόμβο έρευνας και καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών (με στόχευση τις αγορές της Λατινικής Αμερικής).
«Τhe Orbit» είναι το όνομα που επελέγη για τα νέα γραφεία της διεθνοποιημένης πλέον ηλεκτρονικής πλατφόρμας κλήσης ταξί, που θα στεγαστούν στο κτίριο της Noval του ομίλου Βιοχάλκο στην Λ. Κηφισίας 115. Τα νέα γραφεία θα είναι πλήρως λειτουργικά από τον προσεχή Μάιο.
Το 1/3 της συνολικής επένδυσης θα κατευθυνθεί στην ελληνική αγορά και το υπόλοιπο για την επέκταση στις χώρες της Λατινικής Αμερικής
Το κέντρο έρευνας και καινοτομίας στη Λ. Κηφισίας θα αναπτύξει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, Machine Learning και Big Data, με βασικό στόχο να προσελκύσει έλληνες και ξένους επιστήμονες.
H αποκάλυψη στο Protagon
Ο ίδιος ο ιδρυτής της Βeat (και δευθύνων σύμβουλος) Νίκος Δρανδάκης, είχε αποκαλύψει το σχέδιο για τη δημιουργία του τεχνολογικού hub, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Protagon τον περασμένο Μάρτιο.
«Τα κτίρια θα αποπερατωθούν με δικό μας αρχιτέκτονα, που θα ξέρει πώς να στήσει ένα τεχνολογικό hub», έλεγε τότε στον Παύλο Αγιαννίδη. «Εμείς θα πιάσουμε μεγάλο μέρος του τελικού κτιρίου. Όμως σκοπεύουμε να φέρουμε και άλλες αντίστοιχες εταιρείες δίπλα μας, στο υπόλοιπο hub. Η Silicon Valley της τεχνολογίας, άλλωστε, αυτό το καλό έχει: ότι υπάρχουν συνέργειες και αυτές δημιουργούν πολλαπλασιαστές. Όπως όλοι οι ζωγράφοι που πήγαν στο Παρίσι και προκάλεσαν αυτή, τη γνωστή, έκρηξη στην Τέχνη».
- Διαβάστε τη συνέντευξη «Νίκος Δρανδάκης: Καρδιά που χτυπάει με το Beat του μέλλοντος»
«Κάποια ταλέντα από το εξωτερικό για να έρθουν στην Ελλάδα έχουν την απαίτηση να εργαστούν σε ένα περιβάλλον, με προχωρημένες τεχνολογίες και ένα καλό πακέτο αποδοχών. Αυτό πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε», εξηγεί σήμερα ο κ. Δρανδάκης για το στόχο του «The Orbit». Ο νέος χώρος θα αξιοποιηθεί και για την διοργάνωση μεγάλων events με την πρόσκληση εκπροσώπων από τον κόσμο της τεχνολογίας, επιστημόνων, επιχειρηματιών, designers κτλ.
Tα τελευταία χρόνια η Βeat παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 100% (κάτι που σημαίνει ότι κάθε χρόνο διπλασιάζει τον αριθμό των διαδρομών που πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής της). Το ίδιο διάστημα έχει διπλασιάσει και τις θέσεις εργασίας της, καθώς από λιγότερους των 150 εργαζομένων στις αρχές του 2017, όταν και ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τη Daimler, σήμερα απασχολεί 400 άτομα.
- Διαβάστε για το θέμα: Η Beat και o μυλωνάς του Πότσδαμ
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 50% των εργαζομένων της Beat βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, ενώ η νέα επένδυση των Γερμανών αναμένεται να δημιουργήσει μόνο για την επόμενη χρονιά 200 νέες θέσεις εργασίας.
Και όλα αυτά από μία εταιρεία που κατασυκοφαντείται συστηματικά από συντεχνιακά συμφέροντα του παρελθόντος (βλ. ηγεσία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί – ΠΟΕΙΑΤΑ, ΣΑΤΑ), έχοντας να αντιμετωπίσει και τις «τρικλοποδιές» που της βάζει η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με κορυφαίους υπουργούς (ανάμεσά τους και ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος) να τάσσονται ανερυθρίαστα και δημοσίως στο πλευρό των συγκρεκριμένων συντεχνιών.
Πρόσφατη άλλωστε ήταν η εμφάνιση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ως μάρτυρα υπεράσπισης του προέδρου της ΠΟΕΙΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου, κατά την εκδίκαση της αγωγής της Βeat εναντίον του αρχισυνδικαλιστή για όσα συκοφαντικά έχει κατα καιρούς εκστομίσει σε βάρος της εταιρείας.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News