292
Τα έμπειρα στελέχη του ιδιωτικού τομέα δείχνουν απρόθυμα να πάρουν το ρίσκο της διοίκησης μίας ΔΕΚΟ ειδικά όταν οι ετησίες απολαβές τους δεν ξεπερνούν τις 55.000 ευρώ | Τwitter

Δυστοκία για τους νέους επικεφαλής ΔΕΚΟ λόγω χαμηλών μισθών!

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 13:03
Τα έμπειρα στελέχη του ιδιωτικού τομέα δείχνουν απρόθυμα να πάρουν το ρίσκο της διοίκησης μίας ΔΕΚΟ ειδικά όταν οι ετησίες απολαβές τους δεν ξεπερνούν τις 55.000 ευρώ
|Τwitter

Δυστοκία για τους νέους επικεφαλής ΔΕΚΟ λόγω χαμηλών μισθών!

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 13:03

Και τώρα τι κάνουμε; Αυτό αναφωνούν στην κυβέρνηση καθώς η διαδικασία επιλογής στελεχών για τα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΚΟ έχει μετατραπεί σε mission impossible λόγω του πλαφόν των 4.600 ευρώ που έχει μπει στις μεικτές μηνιαίες αποδοχές των εκτελεστικών μελών.

Η διατήρηση του ανώτατου ορίου των 4.600 ευρώ τρενάρει τη διαδικασία στελέχωσης των διοικητικών συμβουλίων εξαιτίας της απροθυμίας στελεχών του ιδιωτικού τομέα να αναλάβουν νευραλγικές θέσεις στο Δημόσιο με μεικτές ετήσιες αποδοχές λίγο πάνω από 55.000 ευρώ.

Πηγές τις οποίες επικαλείται το economistas.gr υπογραμμίζουν πως η αύξηση των αποδοχών για τους διευθύνοντες συμβούλους αποτελεί  επιτακτική ανάγκη (ή «αναγκαίο κακό», όπως λένε κάποιοι άλλοι) προκειμένου να βρεθούν στελέχη πρόθυμα να εγκαταλείψουν τον ιδιωτικό τομέα και τον μισθό που παίρνουν εκεί.

«Δεν γίνεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, που έχει κύκλο εργασιών 5 δισεκατομμύρια ευρώ, να αμείβεται με 4.600 ευρώ μεικτά επί 12 μήνες, όταν οι αποδοχές σε αντίστοιχες ιδιωτικές εταιρείες είναι έως και 10 φορές υψηλότερες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο Ιούλιο το υπουργείο Οικονομικών είχε καταθέσει σχετική τροπολογία (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) με μία όμως ατυχή διατύπωση και εν μέσω μίας ιδιαίτερα αρνητικής συγκυρίας, καθώς η ρύθμιση κατατέθηκε δύο μόλις ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η τροπολογία προέβλεπε την αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων συγκεκριμένων ΔΕΚΟ από 4.631€ σε 7.483€, με άλλα λόγια γύρω στο 60%.

Τελικά αποσύρθηκε άρον άρον από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία ενημερώνοντας τότε τη Βουλή, είχε παραδεχθεί ότι «παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή της, θα την αποσύρουμε και θα την επαναφέρουμε σε επόμενη φάση».

Το πλαφόν ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει και ακόμα και οι «ημέτεροι» δεν δείχνουν να συμβιβάζονται με τα 55 χιλιάρικα μεικτά που τους προσφέρονται για πάρουν το ρίσκο της διοίκησης μίας ΔΕΚΟ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...