505
Πάθος και φανατισμός για όλες τις ηλικίες | REUTERS/ Nacho Doce

Πώς είναι να ζεις για το μεγαλύτερο ντέρμπι όλων των εποχών; [Εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 16:53
Πάθος και φανατισμός για όλες τις ηλικίες
|REUTERS/ Nacho Doce

Πώς είναι να ζεις για το μεγαλύτερο ντέρμπι όλων των εποχών; [Εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 16:53

Οταν μιλάμε για έναν αγώνα Μπόκα Τζούνιος εναντίον Ρίβερ Πλέιτ, τα λόγια είναι περιττά. Η φήμη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ντέρμπι («Σουπερκλάσικο») έχει φτάσει σε κάθε σημείο του Κόσμου. Από τις γειτονιές της Αργεντινής μέχρι την Ευρώπη, οι απανταχού φίλοι του ποδοσφαίρου μιλούν για τον μεγαλύτερο τελικό όλων των εποχών.

Στη ρεβάνς του συναρπαστικού 2-2 που απολαύσαμε από το ηφαίστειο του «Μπομπονέρα», του γηπέδου της Μπόκα, οι δύο πιο μισητοί αντίπαλοι στον κόσμο συγκρούονται (Σάββατο 22.00 – Οpen TV) στο εκρηκτικό «Μονουμεντάλ» σε έναν ιστορικό αγώνα με έπαθλο το… ιερό δισκοπότηρο του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στα χρονικά που οι δύο ομάδες-θρύλοι από την ίδια χώρα της Λατινικής Αμερικής με τους εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς σε κάθε γωνιά της υφηλίου, τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του «Τσάμπιονς Λιγκ της Νότιας Αμερικής».

Οι παίκτες της Μπόκα προπονήθηκαν μπροστά σε 50.000 οπαδούς. Πρωτοφανές!

Αν όμως υπάρχει κάτι που κάνει αυτόν τον αγώνα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους είναι το απίστευτο πάθος των οπαδών της Μπόκα και της Ρίβερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην «ανοιχτή» προπόνηση της Μπόκα πριν από την μεγάλη ρεβάνς, 50.000 άνθρωποι γέμισαν το γήπεδο, με τις εικόνες να είναι πραγματικά μοναδικές…

Λίγο πριν το ιστορικό ντέρμπι της Αργεντινής λοιπόν, οι φωτογράφοι του Reuters έστρεψαν τους φακούς τους σε αυτούς που ζουν και αναπνέουν για τον αγώνα: τους φίλους των δύο ομάδων.

«Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας, δεν μπορούμε να χάσουμε» λέει ο Βιθέντε Ζουκάλα, ένας 29χρονος τυφλός οπαδός της Ρίβερ Πλέιτ. «Αν χάσουμε, είμαστε τελειωμένοι, όλα θα έχουν τελειώσει»

Φυσικά, τόσο ο αγώνας στο «Μπομπονέρα» όσο και αυτός στο γήπεδο της Ρίβερ θα διεξαχθούν σε γήπεδα γεμάτα με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να τραγουδούν και να φωνάζουν για την ομάδα τους.

Φίλοι της Ρίβερ διασκεδάζουν σε γηπεδάκι ποδοσφαίρου

«Η Ρίβερ Πλέιτ είναι η ζωή μου, το πάθος μου» λέει ο Μπάιρον Στουάρδο Αλκιγάι, ένας 33 χρονος που ήρθε από την Γουατεμάλα για τον αγώνα. «Επρεπε να πουλήσω το αυτοκίνητό μου για να έρθω εδώ. Ισως αγοράσω άλλο στο μέλλον όμως αυτό το ματς δεν θα επαναληφθεί».

Φίλος της Ρίβερ με τατουάζ της ομάδας στην πλάτη

Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι αυτοί οι δύο ιστορικοί αγώνες διεξάγονται χωρίς φίλους της φιλοξενούμενης ομάδας στις εξέδρες.

«Το “Σουπερκλάσικο” ανάμεσα στην Μπόκα και την Ρίβερ είναι τόσο σημαντικό γιατί οι οπαδοί είναι πραγματικά παθιασμένοι» λέει ο Καγιετάνο Μιλόν, ένας 51χρονος οπαδός της Μπόκα που δουλεύει σε μαγαζί κοντά στο ιστορικό γήπεδο της ομάδας του.

Παιδιά παίζουν σε μικρό γηπεδάκι όπου κυριαρχούν τα συνθήματα υπέρ της Μπόκα
Οπαδός της Μπόκα προσεύχεται για την ομάδα του…
Το «Μπομπονέρα» στον πρώτο αγώνα Μπόκα – Ρίβερ. Παρόμοια ατμόσφαιρα αναμένεται και στο «Μονουμεντάλ»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...