• Ο Παπαχριστόπουλος κάνει «αυτοκριτική στον εαυτό του»

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις κάτι με τον εαυτό σου, όπως τη βρίσκει κανείς. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος βρήκε άλλον έναν.

     

    Ολα ξεκίνησαν όταν βγήκε στον αέρα της εκπομπής «Καθαρή Εξοδος» στον 9,84, το πρωί της Παρασκευής, για μια συνομιλία με τους δημοσιογράφους Νεκτάριο Νώτη και Τζίνα Μοσχολιού. Η συζήτηση μοιραία πήγε και στην εμφάνισή του στα δικαστήρια υπέρ του Θύμιου Λυμπερόπουλου και αναπόφευκτα εξελίχθηκε σε ένα μανιφέστο του βουλευτή των ΑΝΕΛ υπέρ του Θύμιου, κατά της Beat και ευρύτερα κατά της ελεύθερης αγοράς –εκλογές έρχονται, κάπως πρέπει να χωθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Είπε λοιπόν ο κ. Παπαχριστόπουλος το σύνθημα: «Είμαι υπέρ του Συντάγματος της κοινωνίας και όχι υπέρ του Συντάγματος της αγοράς». Ωραίο. Μετά είπε ότι οι νόμοι που ψηφίζονται –όχι από κανέναν άλλον, αλλά από τη Βουλή της οποίας είναι μέλος– είναι κατευθυνόμενοι και πλήττουν τους μικρούς, δηλαδή τον Θύμιο (τέλος πάντων).

     

    Κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, μήπως επί τη ευκαιρία είναι η ώρα να αλλάξει ο νόμος, μια που πλήττει τους μικρούς.

     

    Ακολουθεί ο διάλογος (όλη η εκπομπή εδώ):

    Παπαχριστόπουλος: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ξεκουράζονται. Και νομίζω ότι αυτή η ιστορία ευνοεί τα μεγαλοκαταστήματα και όχι τους μικρούς».

    Νώτης: «Εσείς τον ψηφίσατε όμως αυτόν τον νόμο»…

    Παπαχριστόπουλος: «Ο κορμός της ελληνικής οικονομίας είναι η μεσαία τάξη. Μεσαία τάξη είναι οι πιο πολλοί που έχουν αυτά τα μαγαζιά και πρέπει να ξεκουράζονται»…

    Νώτης: «Τον ψηφίσατε όμως, τον νόμο αυτό».

    Παπαχριστόπουλος: «Τι πράγμα; Δεν ακούω. Τι εννοείτε ότι ψηφίσαμε; Οταν είχε… όταν το νομοσχέδιο… για πότε μιλάτε; Γιατί, ειλικρινά σας το λέω, με πιάνετε λίγο ακατατόπιστο εδώ».

    Νώτης«Τη διεύρυνση των περιοχών που μπορούν τα καταστήματα να λειτουργούν Κυριακές…»

    Παπαχριστόπουλός: «Σας ακούω αραιά, δεν φταίτε εσείς, φταίει το τηλέφωνό μου… θέλετε μισό λεπτάκι να το φτιάξω λίγο… για να σας ακούω καλά».

    Νώτης: «Τη διεύρυνση των περιοχών όπου τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά και τις Κυριακές την ψήφισε η κυβέρνηση της οποίας είστε μέλος. Αρα τον ψηφίσατε και εσείς»

    Παπαχριστόπουλος: «Το ψήφισα και εγώ. Κοιτάξτε δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί έχουμε νομοθετήσει πάρα πολλά πράγματα, μπορεί να έχετε δίκιο. Κάνω αυτοκριτική στον εαυτό μου κ. Νότη».

    Τζίνα Μοσχολιού: «Αυτό είναι και γενναίο και πάντοτε ευχάριστο…»

     

    Διακρίνω μια λεπτή kinky ειρωνεία στην παρατήρηση της δημοσιογράφου, ή είναι η ιδέα μου;

     

  • Ο καβγάς για τα ψηλοτάκουνα της Αχτσιόγλου

     

    Δεν είναι να πεις τη λέξη «ψιλοτάκουνα» στην ελληνική πολιτική, χαμός θα γίνει. Το είχε κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης για την Κατερίνα Μάρκου και το συζητούν ακόμη στο Ποτάμι, τώρα τα ίδια με τον Ιάσονα Φωτήλα που είπε για τις γόβες της Εφης Αχτσιόγλου.

     

    Ο βουλευτής της ΝΔ βρέθηκε την Πέμπτη στο στούντιο του ΣΚΑΪ και στο πλαίσιο της γνωστής καμπάνιας –ΣΥΡΙΖΑ χωρίς και με καρέκλα– είπε ότι η υπουργός Εργασίας «από το αμπέχονο και τις υψωμένες γροθιές, πέρασε στο ψηλοτάκουνο και τα ταγέρ».

     

    Ευκαιρία βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να σκούξει για σεξισμό και να εγκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η άθλια προσωπική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνα Φωτήλα κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση. Επιπλέον, αναδεικνύει την πολιτική τους αφωνία σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού ολέθρου που έλαβε η παράταξή του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την αμηχανία που τους προκαλούν οι πολιτικές ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση. Οταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο. Η ανοχή του αρχηγού της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε πρακτικές τέτοιου είδους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Γι’ αυτό και υποχρεούται να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας», ανέφερε η Κουμουνδούρου που προφανώς θεωρεί τη λέξη ψιλοτάκουνα έγκλημα καθοσιώσεως αλλά όχι όταν ο πρέσβης της μαδουρικής Βενεζουέλας παρενοχλεί τις υφισταμένες του στην Αθήνα.

     

    Ακολούθησε η απάντηση του κ. Φωτήλα: «Για ποια άθλια συμπεριφορά μιλάνε στην Κουμουνδούρου; Είναι άθλια συμπεριφορά οι δηλώσεις μου για τη στιλιστική μεταμόρφωση της υπουργού και άλλων μεγάλο-στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν “έπιασαν τις καρέκλες”; Είμαι ανακριβής; Ή μήπως άραγε νιώθουν ανασφάλεια και ενοχές για τις στιλιστικές τους αυτές μεταμορφώσεις; Φτάνει πια με τους αριστερούς καιροσκόπους, τυχοδιώκτες. Και λίγα είπα. Αθλια είναι τα ψέματα και η συμπεριφορά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέναντι στον ελληνικό λαό και ιδίως στους συνταξιούχους».

     

    Μεταξύ μας, μπράβο στην κυρία Αχτσιόγλου που φοράει ψιλοτάκουνα. Θα ήταν κρίμα τέτοιο πόδι να φοράει κάτι άλλο.

  • Ο Λοβέρδος εισάγει τον όρο «πολιτική βιοδιαθεσιμότητα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Κανονικά η συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον σημερινό «Φιλελεύθερο» δεν θα έπρεπε να ξεχωρίσει – μια ακόμα δημόσια τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τι να σου προσφέρει παραπάνω, πώς να σε κάνει σοφότερο;

     

    Κι όμως, στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Αλίκη Χατζή, ο κ. Λοβέρδος εισήγαγε έναν νέο όρο, μιλώντας για την κυβέρνηση.

     

    Αντιγράφω: «Αυτή η κυβέρνηση δεν βρίσκεται απλώς σε αποδρομή. Εχει περιέλθει πλέον σε κατάσταση αποσύνθεσης και γι’ αυτό βρίσκεται στην τελευτή της πολιτικής της βιοδιαθεσιμότητας. Εξ ου και οι άναρθρες κραυγές, η ασύστολη δημαγωγία, η αχαλίνωτη λασπολογία».

     

    Πολιτική βιοδιαθεσιμότητα, λοιπόν.

     

    Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο Διαδίκτυο η λέξη βιοδιαθεσιμότητα σημαίνει:

    α) το κλάσμα της δραστικής ουσίας φαρμάκου που χορηγούμενο φθάνει στο στόχο
    β) το ποσοστό απορρόφησης μιας λαμβανόμενης ουσίας από ένα οργανισμό, που ποικίλει από άτομο σε άτομο

     

    Αλλά ο ευπροσήγορος κ. Λοβέρδος –που έχει διατελέσει και υπουργός Υγείας και κάτι ξέρει από φαρμακευτικά– βρήκε μια νέα, πολιτική χρήση του όρου. Εστω και αν η χρήση του μαζί με τη λέξη «τελευτή» μοιάζει πλεονασμός.

  • Η στιγμή που η ΕΡΤ έκοψε στον «αέρα» τον Τσίπρα για να δείξει Αντώναρο

    Υπάρχει ένα αξίωμα που θέλει την κρατική ραδιοτηλεόραση να εξυμνεί εξ ορισμού τον Πρωθυπουργό. Οk, υπήρξαν χρόνια που συχνά το έκανε και η ιδιωτική τηλεόραση (από το Mega επί Σαμαρά ως τον Alpha επί Τσίπρα), αλλά με την ΕΡΤ είναι κάτι σαν αυτοσκοπός, ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

     

    Αν βγει ο Πρωθυπουργός να πει κάτι για αναδρομικά, για το γήπεδο του ΠΑΟΚ ή για το αν βρέχει σήμερα, η ΕΡΤ οφείλει να διακόψει το πρόγραμμά της και να μεταδώσει τη δήλωση.

     

    Υπό αυτό το πρίσμα αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης είναι συνταρακτικό, ως και ιστορικό: στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη «Αλλη Ματιά» διέκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες την αναμετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, την ώρα μάλιστα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε τη ΝΔ, για να φιλοξενήσουν δηλώσεις του Ευάγγελου Αντώναρου.

     

    Να είναι αυτές οι περίφημες εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και «καραμανλικών» που αποτυπώθηκαν σε αυτήν την προτίμηση του παρουσιαστή και συντελεστών της «Αλλης Ματιάς»; Πιθανότατα, άλλωστε ο κ. Αντώναρος είναι darling της «Νέας Σελίδας» και του «Documento», άρα γιατί όχι και της ΕΡΤ – αδελφά μαγαζιά. Ο κ. Αντώναρος είχε προαναγγελθεί και παρουσιάστηκε από τον κ. Αρβανίτη ως σημαίνουσα προσωπικότητα των πολιτικών πραγμάτων της χώρας, παραδέχτηκε ότι έρχεται «συχνά στην ΕΡΤ» και φρόντισε ο ίδιος να επιβεβαιώσει τους δεσμούς: είπε χαρακτηριστικά ότι «μόνο δύο κυβερνήσεις, τα τελευταία χρόνια, δώσανε τη σημασία που χρειαζόταν στη δημόσια τηλεόραση η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή της οποίας ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος και η σημερινή κυβέρνηση. Αλλες κυβερνήσεις δυστυχώς ήθελαν να δίνουν προτεραιότητα στην ιδιωτική τηλεόραση».

     

    Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι αν ο κ. Αρβανίτης είχε στο στούντιο ένα στέλεχος της ΝΔ –και όχι έναν διαγραφέντα από τον Μητσοτάκη πολέμιό του– θα έκανε το ίδιο, θα έκοβε στον «αέρα» τον κ. Τσίπρα για να ακούσει τι θέλει να πει ο καλεσμένος του. Αλλά ας πρόσεχε και η Πειραιώς που έχει επιβάλει στην ΕΡΤ εμπάργκο – ποτέ δεν θα ξέρουμε.

     

    Διότι φαίνεται ότι ΕΡΤ βλέπουν πολύ στη ΝΔ. Ενας από τους πρώτους «θεσμικούς» που υπέδειξαν το «κόψιμο» στον αέρα του Πρωθυπουργού για να μιλήσει ο κ. Αντώναρος, είναι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

  • Μαθήματα Γλώσσας Ε' και ΣΤ' Δημοτικού στο Μαξίμου

    Είναι γνωστό ότι ένα από τα πολιτικά πλεονεκτήματα του Αλέξη Τσίπρα είναι τα social media, η δυνατότητα που του παρέχεται να επικοινωνεί με ένα ευρύτερο ακροατήριο, με τους νέους, με τους φιλότιμους αγωνιστές-τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον του Μαξίμου για αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας του Πρωθυπουργού μας, που οι φήμες ότι η μπριγάδα των υπευθύνων για τα social media μεγάλωσε τόσο που η βίλα της Ηρώδου Αττικού δεν χωρούσε και χρειάστηκε να μετεγκατασταθούν σε κτίριο πέριξ της πλατείας Κολωνακίου, μοιάζουν αληθινές.

     

    Τόσους, λοιπόν, έχουν και πληρώνουν στο γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας για να παίζουν στα social media, έναν που να ξέρει ελληνικά δεν βρήκαν να γράφει τις δηλώσεις του στο Twitter; Διότι το βράδυ της Τετάρτης, επί μία ώρα, εμφανιζόταν ο κ. Τσίπρας να έχει τονίσει στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας (άλλο μιλιταριστικό event αυτό, αλλά ας το προσπεράσουμε): «Αρουμε (sic) σταδιακά τις μεγάλες αδικίες που έλαβαν χώρα το (sic) καιρό των μνημονίων…» κλπ.

     

    Υπήρξε φυσικά το αναμενόμενο κράξιμο για αυτό το «άρουμε» αντί «αίρουμε», διότι κάτι τέτοιο κατά κάποιους κακεντρεχείς θα μπορούσε όντως να έχει βγει από το στόμα του κ. Τσίπρα. Kαι ύστερα από μία ώρα το διόρθωσαν. Κατέβασαν το αρχικό tweet και ανήρτησαν ένα διορθωμένο.

    Βέβαια το «άρουμε» έγινε «αίρουμε», αλλά το «το (χωρίς ν) καιρό» παρέμεινε μεγαλοπρεπώς.

     

    Επειδή προφανώς οι υπεύθυνοι social media του Πρωθυπουργού έχουν μεν κάποια αντανακλαστικά, αλλά στις γνώσεις Γλώσσας Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού δεν τα πάνε και τόσο καλά και επειδή πού να ψάχνουν τώρα τα βιβλία τους, εδώ το κατατοπιστικό απόσπασμα:

     




text
  • Λάσπη και γιούχα εναντίον του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας. Δεν πειράζει, κομμάτι της δουλειάς τους είναι


    3 Νοεμβρίου 2024, 16:55