353
Ο Γιάννης Τραγάκης με τον Αδωνι Γεωργιάδη στη συγκέντρωση του πρώτου στη Νίκαια το βράδυ της Τετάρτης | Twitter/AdonisGeorgiadis

Αφού δεν «πήρε» την έδρα ο γιος του, ο Τραγάκης θέλει να την κρατήσει ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 17:04
Ο Γιάννης Τραγάκης με τον Αδωνι Γεωργιάδη στη συγκέντρωση του πρώτου στη Νίκαια το βράδυ της Τετάρτης
|Twitter/AdonisGeorgiadis

Αφού δεν «πήρε» την έδρα ο γιος του, ο Τραγάκης θέλει να την κρατήσει ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 17:04

Ηταν Σεπτέμβριος του 2017 όταν ο Γιάννης Τραγάκης, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και μακροβιότερος βουλευτής όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ολόκληρου του Κοινοβουλίου, γνωστοποίησε ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του – θα εγκατέλειπε την ενεργό πολιτική και θα «παρέδιδε» την έδρα του στη Β’ Πειραιά στον γιο του.

«Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος αντί για μένα στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά –που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές– θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά», είχε πει. Ηταν μια δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος οργισμένος από τον κραυγαλέο νεποτισμό, ξεκαθάρισε ότι ο Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος της ΝΔ. (Παρότι έχει πέντε παιδιά, είναι πολιτικός μηχανικός και είναι και ένας Τραγάκης)…

Θα ανέμενε κανείς ότι ο πατήρ Τραγάκης θα παρέμενε τουλάχιστον σταθερός στην απόφασή του να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του και να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική, δοξασμένος. Αλλωστε είναι πια 74 ετών.

Κι όμως! Αφού ο γιος του δεν μπορεί να «πάρει» την έδρα του, θα συνεχίσει καθώς φαίνεται ο ίδιος να (του) την κρατάει ζεστή.

Την Τετάρτη o κ. Τραγάκης διοργάνωσε προεκλογικού χαρακτήρα εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Νίκαιας, στην οποία έδωσε το παρών πλήθος ψηφοφόρων του, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης –ο οποίος έλουσε την ομιλία και με τα αναμενόμενα tweets (εδώ)– και ο γαλάζιος υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Πατούλης (κι άλλο tweet εδώ).

Ασφαλώς οι λίστες της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές δεν έχουν ανακοινωθεί, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος.

Ομως ήδη οι βουλευτές –νυν και υποψήφιοι– έχουν αρχίσει να στήνουν προγεφυρώματα και να προκαταλαμβάνουν καταστάσεις. Στη Β’ Πειραιώς εν προκειμένω πρόσφατα ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» Δημήτρης Μαρκόπουλος έκανε εγκαίνια των γραφείων της πρωτοβουλίας «Συμφωνία Πολιτών για τη Β’ Πειραιά» παρουσία μάλιστα του Κώστα Αχ. Καραμανλή. Η «απάντηση» του κ. Τραγάκη ήρθε την Τετάρτη με την προεκλογική συγκέντρωση στη Νίκαια. Ο οποίος κ. Τραγάκης ξαφνικά δεν νιώθει όπως πέρυσι, όταν έλεγε ότι έχει έρθει ο καιρός να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...