159
Η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ξένη Δημητρίου | INTIMEnews

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα POS του τέως αντιπροέδρου της Jumbo

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 18:32
Η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ξένη Δημητρίου
|INTIMEnews

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα POS του τέως αντιπροέδρου της Jumbo

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 18:32

«Χοντραίνει» η υπόθεση Παπαευαγγέλου – του τέως αντιπροέδρου της Jumbo που κέρδιζε εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις ακινήτων στην Ελλάδα σε Κινέζους μέσω POS που είχε εγκαταστήσει στο Πεκίνο.

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το μεγάλο κόλπο που είχε στήσει ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλλου με τη συνδρομή τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, παρακάμπτοντας τους κεφαλαιακούς περιορισμούς των κινεζικών αρχών, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας.

Μέσω της χρήσης POS, oι κινέζοι πελάτες της εταιρείας real estate του κ. Παπαευαγγέλου κατάφερναν να διαφεύγουν των ελέγχων της αρμόδιας Εποπτικής Αρχής στη χώρα τους, απολαμβάνοντας παράλληλα όλων των προνομίων που τους προσέφερε το πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Λόγω της εμπλοκής τριών συστημικών τραπεζών στην υπόθεση, έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Έλλαδος, καθώς επίσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Jumbo υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τις συγκεκριμένες δραστηριότητες του  κ. Παπαευαγγέλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...