157
(φωτ. αρχείου) |

Διαψεύδει ο ESM τη συμμετοχή σε σχέδιο επέμβασης υπέρ των τραπεζών

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 13:37
(φωτ. αρχείου)
|

Διαψεύδει ο ESM τη συμμετοχή σε σχέδιο επέμβασης υπέρ των τραπεζών

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 13:37

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας διέψευσε δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο που τον θέλουν να παίρνει μέρος «σε προπαρασκευαστικές εργασίες για πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών».

Εκπρόσωπος του οργανισμού την Παρασκευή ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα είναι λανθασμένα.

«Ο ESM παρακολουθεί από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα ως μέρος των υποχρεώσεων του», όπως υποχρεούται «ως  ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας» δήλωσε.

«Ωστόσο, οι αναφορές στον Τύπο σχετικά με τον ΕΜΣ, ότι αποτελεί μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών, είναι λανθασμένες».

Πληροφορίες φέρουν το υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει το πολύπλοκο σχέδιο σε συνεργασία με την ΤτΕ και το ΤΧΣ, υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούνται στις τραπεζικές μετοχές το τελευταίο διάστημα.

Η «Καθημερινή» ανέφερε ότι η εγγύηση εξετάζεται να δοθεί στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός φορέα που ονομάζεται Σχήμα Προστασίας Ενεργητικού (Asset Protection Scheme) ο οποίος θα εγγυηθεί τμήμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ενστάσεις περί της κρατικής ενίσχυσης έχει διατυπώσει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...