Η φωτογραφία ενός νέου, ο οποίος κάνει μια άσεμνη χειρονομία προς τον φωτογραφικό φακό, την ώρα που ποζάρει με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προκάλεσε την οργή της ακροδεξιάς στη Γαλλία, η οποία θεώρησε το περιστατικό «ασυγχώρητο».
Το φωτογραφικό καρέ, σύμφωνα με τον Ιndependent τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του επικεφαλής του γαλλικού κράτους στον Άγιο Μαρτίνο, στις γαλλικές Αντίλλες. Δύο νεαροί μαύροι περιστοιχίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν, ο ένας εκ των οποίων, ο οποίος δεν φοράει μπλούζα, κάνει την άσεμνη χειρονομία, σηκώνοντας το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.
On ne trouve même plus de mots pour exprimer notre indignation.
La France ne mérite certainement pas cela. C’est impardonnable ! MLP pic.twitter.com/Lvf2k8cO8S— Marine Le Pen (@MLP_officiel) September 30, 2018
«Δεν βρίσκουμε καν λέξεις για να εκφράσουμε την οργή μας. Στη Γαλλία δεν αξίζει σίγουρα αυτό. Είναι ασυγχώρητο!», έγραψε σε ένα tweet η ηγέτιδα της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.
Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να εκτονώσει την πολεμική διαβεβαιώνοντας ότι «αγαπάει κάθε παιδί της (γαλλικής) Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από τις ανοησίες του».
«Στόχος μου είναι να βοηθήσω αυτήν τη νέα γενιά» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ο ένας από τους δύο νέους στη φωτογραφία, στο σπίτι του οποίου προσκλήθηκε, πρόσφατα βγήκε από τη φυλακή έπειτα από ληστεία που είχε διαπράξει.
Hieronymus Bosch "Macron pleasing his handlers" 2018 pic.twitter.com/OiHmoG1aZu
— Kolja Spöri (@SporiSport) October 1, 2018
«Δεν θα διδαχθούμε τίποτα από τις δηλώσεις μίσους και πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι η νέα γενιά μας, επειδή έχει συγκεκριμένο χρώμα ή κάποια στιγμή κάνει ανοησίες, δεν έχει τίποτα να διδαχθεί», υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.
«O δεύτερος νεαρός κάνει τις σπουδές του» δήλωσε ο Μακρόν, προσπαθώντας να αποδραματοποιήσει τη στιγμή. «Στόχος μου είναι να βοηθήσω αυτή τη νεολαία», σχολίασε.
Ο γάλλος πρόεδρος, στην ίδια συνέντευξη, σχολίασε και τις επικρίσεις που δέχτηκε όταν συμβούλευσε, πρόσφατα, νεαρό άνεργο, στη Γαλλία, να περάσει απέναντι στον δρόμο και να ψάξει δουλειά σε καφέ ή ξενοδοχείο.
«Σε αυτόν τον νεαρό είχα δίκιο που του είπα αυτά. Λυπάμαι γιατί μερικές φορές δεν γίνομαι κατανοητός, αλλά δεν λυπάμαι που του τα είπα. Έτσι είμαι εγώ, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω, δεν θα πω mea culpa. Μερικές φορές υψώνω τους τόνους με τους ανθρώπους γιατί είμαι ειλικρινής».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News