387
Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου δίπλα σε πανό διαμαρτυρίας για την τύχη της σορού του | φωτ. αρχείου

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: «Πείτε μου πού είναι τα κόκκαλα του παιδιού μου»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 17:30
Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου δίπλα σε πανό διαμαρτυρίας για την τύχη της σορού του
|φωτ. αρχείου

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: «Πείτε μου πού είναι τα κόκκαλα του παιδιού μου»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 17:30

Ξεκίνησε και πάλι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας , μετά από σειρά αναβολών και καθυστερήσων, η δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του Μάρου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, με την τύχη της σορού του άτυχου νέου να παραμένει άγνωστη.

Κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η τραγική μητέρα του Μάριου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 73χρονο φίλο της οικογένειας, που όπως κατήγγειλε, εκμεταλλεύθηκε την εμπιστοσύνη της και οδήγησε στον θάνατο το παιδί της.

Ηταν η στιγμή που κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελέως. Αντικρίζοντας τον κατηγορούμενο που καθόταν σε διπλανό εδώλιο, έστρεψε το πρόσωπο της στην άλλη πλευρά και φώναξε: « Δεν θέλω να βλέπω τον αλήτη , το φονιά … Εγώ φταίω για όλα. Του είχα πει τα πάντα για την περιουσία μας».

«Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια (…) Είχα δυο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν το λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες …» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η Βαρβάρα Θεοδωράκη και στη συνέχεια ανέτρεξε στις πρώτες στιγμές της εξαφάνισης του γιου της (9/8/2012) όταν δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς και της ζήτησαν λύτρα ύψους 620.000 ευρώ.

«Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος…Έδειχνε άνθρωπος με κύρος δεν φαινόταν φίδι… Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές… Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο… Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτ παγκάζ… Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν ‘είναι μακριά’… Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα. Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές της αναφορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο δικαστήριο.

Πρωτόδικα, ο 73χρονος βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης καταδικάστηκε σε ισόβια, ενώ η σύζυγός του σε 18ετή κάθειρξη.

Κατηγορούμενοι επίσης είναι άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

«Να μου πείτε , σας παρακαλώ, που βρίσκονται τα κόκκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω…», ήταν η ύστατη έκκληση της μητέρας προς τους καταδικασθέντες για τη δολοφονία του γιου της.

Ανάλογη και η προτροπή από την πρόεδρο του δικαστηρίου, που κάλεσε τους κατηγορουμένους να πουν την αλήθεια για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου:

«Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε , ίσως είναι η τελευταία».

Γιατί όπως σημείωσε, «η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...