180
|

Επιστρέφουν στην πατρίδα τους οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 14:46

Επιστρέφουν στην πατρίδα τους οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 14:46

Συναγεργμός σήμανε στα ελληοτουρκικά σύνορα στον Εβρο όταν από ελληνική περίπολο συνελήφθησαν δύο στελέχη του τουρκικού στρατού που είχαν μπει σε ελληνικό έδαφος φέροντας τον οπλισμό τους.

Σύμφωνα με ό,τι έχει γνωστό για το θέμα, ο ένας πέρασε κατά λάθος σε ελληνικό έδαφος κοντά στις Φέρες, ενώ ο δεύτερος τον αναζητούσε.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, μετά από συνεννοήσεις και επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον τούρκο ομόλογό του, αμφότεροι οι στρατιωτικοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σύλληψη τούρκου στρατιωτικού στον Εβρο, σε περιοχή του Δ’ Σώματος Στρατού, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τοπικά μέσα, επικαλούμενα σχετικές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ανέφεραν ότι υπήρξε έντονη στρατιωτική κινητικότητα από το Τμήμα Χρονικής Ετοιμότητας (ΤΧΕ).

Στο ΓΕΣ υποβαθμίζουν τη σημασία του περιστατικού και παραπέμπουν σε σχετική ανακοίνωση που αναμένετο να εκδοθεί εντός της ημέρας.

Εξ ου και η επιστροφή των δύο τούρκων στρατιωτών στην πατρίδα τους μέσα σε μόλις λίγες ώρες από σύλληψή τους, σε αντίθεση με ό,τι είχε πράξει  η άλλη πλευρά στο αντίστοιχο περιστατικό με τους αξιωματικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη που έμειναν για μήνες στις τουρκικές φυλακές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...