315
Αλεξάντερ Γκερστ: ο καλός ο μάστορας, άμα χρειαστεί, και δόκτωρ γίνεται και αστροναύτης ακόμα... | Twitter

Αστροναύτης και δόκτωρ, μα και μαστοράντζα πρώτης, με καλό χέρι!

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 19:34
Αλεξάντερ Γκερστ: ο καλός ο μάστορας, άμα χρειαστεί, και δόκτωρ γίνεται και αστροναύτης ακόμα...
|Twitter

Αστροναύτης και δόκτωρ, μα και μαστοράντζα πρώτης, με καλό χέρι!

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 19:34

Οταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εντοπίστηκε μια διαρροή, η NASA και η αντίστοιχη ρωσική διαστημική υπηρεσία πονοκεφάλιασαν ώστε να βρουν λύση της προκοπής και να γίνει γρήγορα και ασφαλώς η σχετική επιδόρθωση χωρίς να κινδυνεύσει κανείς και τίποτα.

Ολα τα παραπάνω πιστοποιούν και οι λονδρέζικοι Times.

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ (Τwitter)

Τώρα εσείς, αν περιμένετε να διαβάσετε για υψηλής τεχνολογίας κόλπα που μηχανεύτηκαν οι επιστήμονες και οι τεχνικοί, θα απογοητευθείτε.

Διότι η υπόθεση έληξε σχεδόν με… ευαγγελικό τρόπο: απλώς ετέθη δάκτυλος «εις τον τύπον των ήλων». Και ο δάκτυλος αυτός ανήκει στον γερμανό αστροναύτη Αλεξάντερ Γκερστ, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Τι έκανε ο Γερμανός;

Κάλυψε αρχικά με το δάχτυλό του και κατόπιν με μονωτική ταινία τη διαμέτρου δύο χιλιοστών οπή που κατά πάσα πιθανότητα προκάλεσε στο ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ ένα χτύπημα μικρού μετεωρίτη.

Πανηγυρικό τουίτ του Γκερστ από το Διάστημα για το επιτυχημένο μερεμέτι του και για την άριστη συνεργασία όλων

Μετά το άνοιγμα της τρύπας έπεσε η πίεση στον θάλαμο καθώς απελευθερώθηκε ο αέρας. Στον θάλαμο ήταν έξι αστροναύτες: δύο Ρώσοι, τρεις Αμερικανοί και ο ετοιμοπόλεμος, όπως απεδείχθη, Γερμανός. Ο οποίος είναι δόκτωρ φυσικά, αλλά και μια χαρά μάστορας.

Κατόπιν οι δύο ρώσοι αστροναύτες κάλυψαν το μερεμέτι του γερμανού συναδέλφου τους με ένα πανί βουτηγμένο σε μονωτικά υλικά, λες και ήταν μερακλήδες υδραυλικοί κάτω από τον νεροχύτη σας. Αυτό ήταν. Οι αυτοσχέδιες επισκευές σταθεροποίησαν την κατάσταση, τουλάχιστον προς το παρόν, και οι έξι αστροναύτες δεν κινδυνεύουν.

Από τη Γη οι ελεγκτές της πτήσης παρακολουθούν την πίεση στον θάλαμο και την αναπλήρωση της ατμόσφαιρας, ταυτοχρόνως ψάχνοντας την καλύτερη μακοροπρόθεσμη λύση για το πρόβλημα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ρήγμα αναμένεται να κλείσει ερμητικά μετά την τελευταία επίστρωση με μονωτικό υλικό, η οποία θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής 31 Αυγούστου από τους δύο ρώσους αστροναύτες Ολεγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόφιεφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...