292
Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή όπου συνέβη η επίθεση | REUTERS/Philippe Wojazer

Δύο νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 12:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/08/2018, 14:50
Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή όπου συνέβη η επίθεση
|REUTERS/Philippe Wojazer

Δύο νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 12:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/08/2018, 14:50

Σε ένα άτομο με «σημαντικά ψυχικά προβλήματα αποδίδουν οι γαλλικές Αρχές την επίθεση ενός άνδρα που σκότωσε τη μητέρα και την αδελφή του, παρά το ότι το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη.

Το προφίλ του δράστη ταιριάζει περισσότερο με εκείνο ενός «διαταραγμένου» παρά «κάποιου που είχε αναλάβει δέσμευση» έναντι του ISIS, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Ο άνδρας σκότωσε με μαχαίρι το πρωί της Πέμπτης τη μητέρα και την αδελφή του στο προάστιο Τραπ, έξω από το Παρίσι, και τραυμάτισε σοβαρά ένα τρίτο άτομο.

Ο νεαρός άνδρας, που σκότωσε τα θύματά του μέσα στον δρόμο προτού καταφύγει σε ένα σπίτι, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, όταν έφυγε από το σπίτι και τρέξει προς το μέρος τους με απειλητικό τρόπο.

Με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης, Amaq, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση χωρίς όμως να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό του.

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προτού επιβεβαιωθεί ότι τα θύματα ήταν συγγενείς του επιτιθέμενου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), ωστόσο η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

«Οι λόγοι πίσω από την επίθεση και το προφίλ [του δράστη] δεν είναι ακόμη γνωστοί και ερευνώνται», δήλωσε πηγή.

Δικαστική πηγή δήλωσε πως δεν έχει ζητηθεί ακόμη από αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη πόλη που βρίσκεται σε μια γενικά πλούσια περιοχή δυτικά του Παρισιού. Δεκάδες ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι έχουν φύγει από την πόλη των περίπου 30.000 κατοίκων για τη Συρία.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά την επανεμφάνιση του ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Στην πρώτη ομιλία του έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν να μάχονται παρά τις πρόσφατες ήττες. Επιτέθηκε ακόμη και κατά των μέσων ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...