246
Ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του μετά από δίκη το 2010 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ενοχος και σε δεύτερο βαθμό για τη Siemens ο Τάσος Μαντέλης

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2018, 13:20
Ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του μετά από δίκη το 2010
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ενοχος και σε δεύτερο βαθμό για τη Siemens ο Τάσος Μαντέλης

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2018, 13:20

Ενοχο για το αδίκημα της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος στην υπόθεση της Siemens έκρινε τον Τάσο Μαντέλη, πρώην υπουργό Μεταφορών στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι τέσσερις δικαστές που πλειοψήφησαν έκριναν ότι ως υπουργός ο κ. Μαντέλης είχε δωροδοκηθεί με 450.000 μάρκα για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Σε πρώτο βαθμό ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Το ποσό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε δοθεί σε δύο δόσεις (το 1998 και το 2000) από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας και διοχετεύτηκε σε λογαριασμό με τον κωδικό «Α. Ρόκος».

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται ότι δωροδοκήθηκε ενώ υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία.

Για την υπόθεση των χρημάτων προς τον πρώην υπουργό κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία οι συγκατηγορούμενοί του Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, καθώς και ο συνεργάτης του κ. Μαντέλη Αριστείδης Μαντάς. Πρωτόδικα το πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρίας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και ο Αρ. Μαντάς σε φυλάκιση 40 μηνών.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού ζήτησαν τώρα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και μιλούν για «λάθος που έγινε πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά». Ζήτησαν ακόμη να υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 4312, καθώς όπως είπαν επέστρεψε στο ελληνικό δημόσιο τα χρήματα.

Σε περίπτωση που δεν μειωθεί η ποινή από την πρώτη δική, ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...