343
Οι ιαματικές πηγές Θερμοπυλών | thermalsprings.gr

Iαματικές πηγές: Θεσμικό πλαίσιο και portal Τουρισμού Υγείας θα αλλάξουν το τοπίο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 17:34
Οι ιαματικές πηγές Θερμοπυλών
|thermalsprings.gr

Iαματικές πηγές: Θεσμικό πλαίσιο και portal Τουρισμού Υγείας θα αλλάξουν το τοπίο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 17:34

Την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον θερμαλισμό στη χώρα, με αποτέλεσμα να «είμαστε πλέον έτοιμοι να δεχτούμε επενδυτές», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠ), Μάρκος Δανάς.

«Οι φυσικοί μας πόροι αποκτούν ταυτότητα, καθώς επίσημα πια ξέρουμε τις θεραπευτικές ενδείξεις και αντενδείξεις, τον χημισμό τους, τον τρόπο χρήσης, τις ζώνες προστασίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι «μπορούμε, πλέον, να βγάζουμε άδειες λειτουργίας. Μέχρι τώρα λειτουργούσαμε με προσωρινές άδειες». Ωστόσο, «δεν έχουμε προσεγγίσει ακόμα το ευρωπαϊκό επίπεδο» υποδομών, είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «σε δύο – τρία χρόνια θα δούμε τη δημιουργία καλών εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε προωθητική ενέργεια στην Αθήνα. Εκπροσωπώντας 56 Δήμους–Μέλη, το περίπτερο του Συνδέσμου τοποθετήθηκε στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης, από τις 9 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα. Τα στελέχη των ιαματικών πηγών είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους περαστικούς για τις ευεργετικές επιδράσεις των ιαματικών φυσικών πόρων, καθώς και για τις υπηρεσίες στις μονάδες Ιαματικής Θεραπείας και στα κέντρα Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού στη χώρα.

«Η υστέρηση που παρατηρείται από το 2010 στην επισκεψιμότητα των ιαματικών εγκαταστάσεων από τους Ελληνες οφείλεται και στο ότι έως τότε τα ασφαλιστικά ταμεία κάλυπταν τη λουτροθεραπεία», σχολίασε ο κ. Δανάς.

Ιαματικά λουτρά στην Υπάτη
Ιαματικά λουτρά στην Υπάτη

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το portal Τουρισμού Υγείας που ολοκληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, θα φέρει σε επαφή τους παρόχους υγείας με τους επισκέπτες από το εξωτερικό και ασφαλισμένους σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν. «Ευελπιστούμε κι εμείς να πάρουμε ένα κομμάτι της πίτας, δεδομένης της πολύ καλής ποιότητας των ιαματικών μας πόρων», δήλωσε.

Η δεύτερη προωθητική ενέργεια του ΣΔΙΠ (thermalsprings.gr) αφορά στη συμμετοχή στο HealthyLife Festival, στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι, στις 20 έως 22 Απριλίου. Θεωρείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ ΕΥ ΖΗΝ στη χώρα και σημείο συνάντησης όσων ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ολιστικής-Θεραπευτικής Ιατρικής, της υγιεινής διατροφής, των βιολογικών προϊόντων, της άσκησης, του εναλλακτικού και ιαματικού  τουρισμού, των δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου και της Τέχνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...