497
Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η ΟΝΝΕΔ φέρνει ξανά στο προσκήνιο το αλήστου μνήμης αντισημιτικό παραλήρημα του νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας | Youtube

ΟΝΝΕΔ: Από τον αντισημίτη Καρυπίδη του Μαξίμου, στο… Μουσείο Ολοκαυτώματος

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 14:53
Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η ΟΝΝΕΔ φέρνει ξανά στο προσκήνιο το αλήστου μνήμης αντισημιτικό παραλήρημα του νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
|Youtube

ΟΝΝΕΔ: Από τον αντισημίτη Καρυπίδη του Μαξίμου, στο… Μουσείο Ολοκαυτώματος

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 14:53

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να τόνισε -παρουσία του ισραηλινού προέδρου Ρίβλιν-  ότι το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη αποτελεί δέσμευση ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να επανέλθει το παρελθόν ως εφιάλτης», η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, του επαναφέρει στη μνήμη το -αλήστου μνήμης- αντισημητικό παραλήρημα του νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρου Καρυπίδη, που πρωταγωνιστεί μάλιστα στο τελευταίο σποτ του Μαξίμου (δείτε το βίντεο κάτω).

«Το Μουσείο Ολοκαυτώματος είναι ένας φόρος τιμής για τους χιλιάδες έλληνες εβραίους που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σταλμένοι από τις ναζιστικές αρχές της πόλης και τους συνεργάτες τους. Υπογραμμίζει ότι τίποτε και κανένας δεν ξεχάστηκε. Ούτε οι εγκληματίες, ούτε τα θύματά τους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά την τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του μουσείου.

Μία ημέρα όμως νωρίτερα, μαζί του στο σποτ για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, εμφανιζόταν ο Θεόδωρος Καρυπίδης (φωτογραφίες κάτω) που -όπως υπενθυμίζει η ΟΝΝΕΔ- τον Ιούνιο του 2013 είχε επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές αντισημητικό παραλήρημα με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ και την ίδρυση της ΝΕΡΙΤ από τον Αντώνη Σαμαρά.

kar2kartsipr

Ο νυν περιφερειάρχης ισχυριζόταν τότε ότι το ακρωνύμιο ΝΕΡΙΤ σημαίνει στα εβραϊκά «κερί» και αποτελεί εβραϊκό όνομα που δίνεται σε κορίτσια τα οποία γεννήθηκαν κατά την «ανθελληνική γιορτή» Χάνουκα!

«Ο Σαμαράς ανάβει ένα – ένα τα κεριά (Nerit) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων και βάζει φωτιά στην Ελλάδα μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης (…), οργανώνει μια νέα Hanukkah κατά των Ελλήνων…», έγραφε στην «πύρινη» ανάρτησή του στο Facebook που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ αφού χαιρετίζει την τοποθέτηση  του θεμελίου λίθου του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, καλεί τον Πρωθυπουργό «να μεταβεί λίγο δυτικότερα» ώστε να συναντήσει τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. «Ναι», σημειώνεται ειρωνικά, «είναι εκείνος ο εξαίρετος κύριος που μας έλεγε ότι η ΝΕΡΙΤ είναι… προσφορά του Σαμαρά στους Εβραίους (!) και στον οποίο ο αντιμνημονιακός τότε κ. Τσίπρας αρχικά έδωσε επίσημο χρίσμα και τελικά, αφού ξέσπασε σάλος για όσα απίθανα έγραφε δημόσια ο εκλεκτός του, τελικά «απλώς» τον στήριξε στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών του 2014».

«Είναι, δε, τέτοια η ευαισθησία των συντρόφων για το Ολοκαύτωμα που, την 27η Ιανουαρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, έδωσαν στην κυκλοφορία βίντεο με τον κ. Καρυπίδη να λέει κάτι νόστιμα (δήθεν) αναπτυξιακά δίπλα σε κάτι πάστες αμυγδάλου (ξεκάθαρα, κάτι το ωραίον)», τονίζουν οι Νέοι της Νέας Δημοκρατίας, παραπέμποντας στο νέο σποτ απο την επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου.

«Ξέρουμε, είναι καλό και φιλολαϊκό (και ολίγον τι ψεκασμένο) παιδί ο κύριος Καρυπίδης και πολεμούσε το κακό μνημόνιο και του ξέφυγαν δυο κουβέντες παραπάνω – άσχετα αν ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη. Αλλά, σύντροφοι, αν ήταν καλό παιδί, δεν χρειαζόταν να τον κάνετε περιφερειάρχη∙ μπορούσατε απλά να τον κεράσετε μια από τις αναπτυξιακές σας πάστες. Ή, έστω, αφού η συμμαχία σας με το άλλο άκρο είναι μια ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική, μπορείτε απλά να μην υποκρίνεστε», καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...