Το 2016 δημιουργήθηκε από την Google μια εφαρμογή η οποία πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες και μπήκε στο καλάθι μαζί με τις εκατομμύρια εφαρμογές που δεν κέρδισαν τελικά την προσοχή που θα ήθελαν οι δημιουργοί τους. Η εφαρμογή ονομάζεται Google Arts and Culture app και επιτρέπει στους χρήστες της να έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες μουσεία. Ενα νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε στην εφαρμογή την ανέσυρε από τον σωρό των apps και την έκαναν viral.
Ενα βίντεο για το Face-Match:
Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Face-Match και επιτρέπει σε κάποιον να βγάζει μια selfie και στην συνέχεια η εφαρμογή αναζητά τον σωσία του σε κάποιο έργο τέχνης. Προϋπόθεση για να λειτουργήσει η εφαρμογή είναι η selfie να έχει τραβηχτεί την ίδια στιγμή που θα γίνει το αίτημα της αναζήτησης.
Με απλά λόγια δεν μπορεί κάποιος να αναζητήσει τον σωσία του σε κάποιο έργο τέχνης χρησιμοποιώντας μια «καλή» selfie του. Το γεγονός ότι η φωτογραφία που θα στείλει κάποιος μπορεί να μην είναι… πετυχημένη έχει ως αποτέλεσμα τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα και η εικόνα που θα εμφανίσει η εφαρμογή να προκαλεί διάφορες αντιδράσεις σε όποιον την δει, από γέλια μέχρι και τρόμο.
Οι χρήστες μοιράζονται τα αποτελέσματα στα social media δημιουργώντας μια νέα μόδα και κάνοντας έτσι γνωστή την εφαρμογή. «Είναι επιθυμία μας να ενισχύουμε οτιδήποτε βοηθά στο να ασχοληθεί κάποιος με την τέχνη και το νέο χαρακτηριστικό κινείται σε αυτό το πλαίσιο Το Face-Match αποτέλεσε ιδέα ενός συνεργάτη μας την χρονιά που μας πέρασε και την ενσωματώσαμε στην εφαρμογή χωρίς να δώσουμε ιδιαίτερη δημοσιότητα σε αυτή την προσθήκη. Η επιτυχία της εφαρμογής έγινε με οργανικό τρόπο» δήλωσε στην Ουάσιγκτον Ποστ o Πάτρικ Λένιχαν εκπρόσωπος Τύπου της Google.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News