534
Πυκνό χιόνι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία | ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ / IntimeNews

Προβλήματα από τον χιονιά για χιλιάδες πολίτες στην Αθηνών-Λαμίας

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 20:07
Πυκνό χιόνι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
|ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ / IntimeNews

Προβλήματα από τον χιονιά για χιλιάδες πολίτες στην Αθηνών-Λαμίας

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 20:07

Μεγάλο μποτιλιάρισμα 14 χιλιομέτρων είχε σχηματιστεί την Παρασκευή στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από το 117ο χιλιόμετρο λίγο μετά την Υλίκη μέχρι το 131ο χιλιόμετρο στο ύψος της Τραγάνας!

Εκτιμάται ότι χιλιάδες οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι. Από τη Νέα Οδό ανέφεραν ότι τα προβλήματα επέτεινε η πολύ μεγάλη έξοδος των Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

Σιγά-σιγά, όμως, αποκαθίστατο η ροή των Ι.Χ. αυτοκινήτων που κινούνταν με κατεύθυνση προς Λαμία και Θεσσαλονίκη, ενώ δινόταν μάχη για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαζόταν, όμως, αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς τη Λαμία ενώ άλλα αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Για τον απεγκλωβισμό αξιοποιήθηκε και η ύφεση των καιρικών φαινομένων για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, ενώ είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Νωρίτερα, πρόβλημα υπήρξε και στο 132ο χλμ, στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα, εξαιτίας ακινητοποιημένων οχημάτων, λόγω χιονιού. Λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας στο συγκεκριμένο ρεύμα, υπήρχε αυξημένη κυκλοφορία από το 124ο έως το 152ο χιλιόμετρο.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν περίπου στις δύο το μεσημέρι, στο 126ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Από την πυκνή χιονόπτωση δίπλωσαν δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, προκαλώντας παράπλευρα προβλήματα αφού δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν.

Για να περάσουν τα εκχιονιστικά και να καθαρίσουν τον δρόμο, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Περίπου στις 17:10 τα αυτοκίνητα άρχισαν να κινούνται ομαλά στο ρεύμα προς Αθήνα.

Από τις 17:30, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας Νέα Οδός που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Αθήνα.

Ωστόσο, μέχρι τις 19:45, πάντα την Παρασκευή, η κυκλοφορία δεν είχε αποκατασταθεί. Το μποτιλιάρισμα εκτεινόταν σε μια απόσταση 14 χιλιομέτρων.

Τα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Λαμία δεν μπορούσαν να απεγκλωβιστούν και να αναπτύξουν ταχύτητες 50-60 χιλιομέτρων την ώρα λόγω της μεγάλης εξόδου, αλλά και επειδή σε πολλά σημεία υπήρχαν άνθρωποι που σταματούσαν τα αυτοκίνητά τους για να βάλουν αλυσίδες, χωρίς όμως να χρειάζεται.

Να σημειωθεί ότι η διέλευση από τα διόδια στην Τανάγρα και στη Θήβα ήταν ελεύθερη και οι οδηγοί δεν είχαν υποχρέωση να πληρώνουν αντίτιμο μέχρι να ανοίξει ο δρόμος.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη

Στην Αττική, επίσης λόγω χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθος, ακόμα και το μεσημέρι της Παρασκευής, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παρέρενε κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθήνας-Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.

Στην περιοχή της Πούντας των Καλαβρύτων, η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, καθώς «δίπλωσε» μια νταλίκα. Στο σημείο ακινητοποιήθηκαν ένα λεωφορείο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά. Λίγο πριν τις 18:00 απεγκλωβίστηκαν όλοι με ασφάλεια, όπως είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης.

0000000000000000000000000001_iefimerida
Παράλληλα, ο Νίκος Γυφτάκης ανέφερε, ότι λόγω της χιονόπτωσης στο δρόμο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, μέσω του Μεγάλου Σπηλαίου, ακινητοποιούνταν για λίγη ώρα αυτοκίνητα, μέχρι να φθάσει το εκχιονιστικό μηχάνημα, να καθαρίσει το οδόστρωμα και να το ακολουθήσουν με ασφάλεια μέχρι τον προορισμό τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...