Λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του Παντελή Παντελίδη στο δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 2016 δίνει το εισαγγελικό πόρισμα το οποίο θέτει στο αρχείο την υπόθεση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οδηγός του τζιπ ήταν ο Παντελίδης.
Η εισαγγελική έρευνα άρχισε μετά από προσφυγές της οικογένειας του καλλιτέχνη, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, αλλά μία από τις δύο γυναίκες που ήταν μαζί του όταν συνέβη το περιστατικό.
Την Κυριακή, με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η δικογραφία σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα τέθηκε στο αρχείο.
Όπως αναφέρουν ο Ελεύθερος Τύπος και το Έθνος, υπάρχουν καταθέσεις που μαρτυρούν ότι ήταν οδηγός ο τραγουδιστής.
Πρόκειται καταρχάς για τους αστυνομικούς Θ. και Κ. που μετέβησαν στο τόπο του τροχαίου και διαπίστωσαν μεταξύ άλλων πως, σύμφωνα με δήλωση της επιβάτιδος Μυρσίνης Αρναούτη, οδηγός ήταν ο Παντελεήμων Παντελίδης.
Επιπλέον, ο διασώστης Γ. του ΕΚΑΒ ο οποίος μετέβη στον τόπο του ατυχήματος αναφέρει πως και οι δύο κοπέλες έλεγαν ότι οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης και ρωτούσαν αν ήταν καλά στην υγεία του.
Αλλοι δύο μάρτυρες που βρέθηκαν μαζί με τους τρεις επιβάτες τη νύχτα του δυστυχήματος ανέφεραν πως ρώτησαν τη Φρόσω Κυριάκου (την δεύτερη γυναίκα που ήταν στο όχημα με τον Παντελίδη και την Αρναούτη) αν μπορεί να οδηγήσει εκείνη το αυτοκίνητο. Εκείνη έγνεψε καταφατικά το κεφάλι της, ωστόσο και οι δύο δήλωσαν πως δεν είδαν πώς μπήκαν στο αυτοκίνητο.
Η τελευταία κατάθεση αφήνει κάποιες υπόνοιες ότι ίσως η Φρόσω Κυριάκου κάθισε τελικά στο τιμόνι, ωστόσο υπάρχει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στα στοιχεία DNA στο τιμόνι όπου «από την ανάλυση των δειγμάτων προέκυψε ότι κοινός κύριος γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο του θανόντος Παντελή Παντελίδη».
Στο πόρισμα εξηγείται, μεταξύ άλλων, και ο λόγος για τον οποίο δεν θα μπορούσε ο Παντελής Παντελίδης να είναι στη θέση του συνοδηγού, καθώς και πώς το σώμα του βρέθηκε εκεί, με την πλάτη στην πόρτα του αυτοκινήτου.
Αναφέρεται συγκεκριμένα στο πόρισμα: «Όλοι οι επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο το οποίο συγκρούεται με αυτόν τον τρόπο, εφόσον δεν είναι δεμένοι με ζώνες ασφαλείας θα πεταχτούν στη δεξιά μεριά του οχήματος, όπως και συνέβη. Ο θανών όταν τον χτυπά η σιδερένια δοκός έχει την πλάτη του στην πόρτα της δεξιάς πλευράς του οχήματος και μάλιστα παράλληλα με αυτή.
» Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν θα περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News