«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να υπονομεύσει το εγχείρημα για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς απέναντι στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Ερωτηθείς για την εκλογική διαδικασία ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως δεν πρέπει να χαθεί η παράταξη στα μικρά θέματα. «Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, κι αυτή είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής προοδευτικής παράταξης. Κι ας πάνε οι εκλογές λίγες μέρες μετά», ανέφερε για το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας, ξεκαθαρίζοντας πως ουδείς μπορεί «να αμφισβητήσει ή να υπονομεύσει το εγχείρημα αυτό για κάτι τόσο μικρό«. «Η μεγάλη εικόνα πρέπει να είναι ότι πριν από τις επόμενες εκλογές να υπάρξει ένα ενιαίο σχήμα, μία ηγεσία, θεσμικό όργανο που θα προκύψει από το ιδρυτικό συνέδριο κι ένα προοδευτικό πρόγραμμα. Για να τελειώνουμε», όπως είπε, «μ’ αυτόν τον μικρό δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ».
Όσο για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι αυτό που διακυβεύεται: «Δεν την αναλαμβάνει καμία εταιρεία. Τώρα διακυβεύεται το απλό online σύστημα, δηλαδή να είναι διασυνδεδεμένα όλα τα τμήματα και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι το μίνιμουμ», είπε, εκφράζοντας τη στήριξή του στην επιτροπή Αλιβιζάτου, ώστε «να βρεθεί μία λύση και να γίνουν οι εκλογές με απόλυτη διαφάνεια».
Ο Νϊκος Ανδρουλάκης έκανε εξάλλου, ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του αποτελέσματος των γερμανικών εκλογών για την Ελλάδα. Όπως είπε, πρόκειται για ένα άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, καθώς ο νέος συνασπισμός που διαφαίνεται, ο συνασπισμός «Τζαμάικα», Μέρκελ, Φιλελευθέρων και Πράσινων, έχει πιο αντιευρωπαϊκό βάρος.
«Η γερμανική κυβέρνηση», εκτίμησε, «δεν θα είναι τόσο φιλοευρωπαϊκή όσο ήταν με τη συμμετοχή του SPD, όπως επίσης για τα ελληνικά ζητήματα, οι θέσεις που έχουν εκφραστεί κατά την προεκλογική περιόδο από τους Φιλελεύθερους ειναι παρά πολύ αρνητικές και σε σχέση με το χρέος αλλά και σε σχέση με το Grexit», ενώ όπως σημείωσε, ακόμη και για τις μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης εξέφρασαν ηχηρές αντιδράσεις.
Απ΄ότι φαίνεται, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Ανδρουλάκης, «όσοι παίρνουν προοδευτικές ιδέες -κι η θέση της κας Μέρκελ ήταν μία προοδευτική θέση- το πληρώνουν. Διότι υπάρχει μια στροφή στο συντηρητισμό στους ευρωπαϊκούς λαούς, λόγω της οικονομικής κρίσης κι αν στη Γερμανία, που πέρασε με το χάδι την οικονομική κρίση έχουν αυτές τις αντιδράσεις, φαντάζεστε τα υπόλοιπα κράτη».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News