204
Το κτίριο κατέρρευσε κατά ένα μέρος | corriere.it

Οκτώ αγνοούμενοι -δύο παιδιά- στην κατάρρευση κτιρίου στη Νάπολη

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2017, 11:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/07/2017, 15:20
Το κτίριο κατέρρευσε κατά ένα μέρος
|corriere.it

Οκτώ αγνοούμενοι -δύο παιδιά- στην κατάρρευση κτιρίου στη Νάπολη

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2017, 11:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/07/2017, 15:20

Τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε το πρωί της Παρασκευής στη Νάπολη, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστά τα ακριβή αίτια.

Στο κτίριο, το οποίο είναι στην περιοχή στην περιοχή Τόρε Ανουντσιάτα, ζούσαν δύο οικογένειες, με τις αρχές να μιλούν για οκτώ άτομα των οποίων η τύχη αγνοείται. Δύο από αυτά είναι παιδιά, 11 και 8 ετών, προσθέτουν.

Οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν ότι το κτίριο έχει καταρρεύσει κατά ένα μέρος μόνο, αφήνοντας εκτεθειμένα τα διαμερίσματα.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβέστες που αναζητούν τους αγνοούμενους με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων, όπως και αστυνομικοί, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα.

Γύρω στις 09:20 (τοπική ώρα, 10:20 στην Ελλάδα) οι διασώστες άκουσαν τη φωνή μίας γυναίκας μέσα από τα συντρίμμια η οποία καλούσε σε βοήθεια, γράφει η Corriere. Αμέσως άρχισαν προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό της, δεν είναι όμως σαφές το αν κατάφεραν να τη διασώσουν.

Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι συνέβη έκρηξη, αν και μάλλον επρόκειτο για τον θόρυβο του κτιρίου πριν καταρρεύσει. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο ιταλικό πρακτορείο ANSA ότι ένα τρένο πέρασε από τις γραμμές κοντά στο κτίριο λίγο πριν από την κατάρρευση. Αργότερα οι γραμμές έκλεισαν λόγω των συντριμιών που έπεσαν στο σημείο.

Η Corriere αναφέρει ακόμη ότι γίνονταν εργασίες ανακαίνισης στους δύο πρώτους ορόφους του κτιρίου, το οποίο είναι άνω των 50 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...