337
(φωτ.αρχείου) | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Συνελήφθη ο πλοίαρχος της υδροφόρας «Αίγινα» μετά το δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 09:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/07/2017, 15:35
(φωτ.αρχείου)
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Συνελήφθη ο πλοίαρχος της υδροφόρας «Αίγινα» μετά το δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 09:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/07/2017, 15:35

Μετά την τραγική σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα, που σημειώθηκε στην Αίγινα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο ψαράδες που επέβαιναν στο αλιευτικό, συνελήφθη ο πλοίαρχος του πλοίου «Αίγινα» και προσήχθησαν τα έξι μέλη του πληρώματος.

Οι λιμενικές Αρχές ανέλαβαν την προανάκριση της υπόθεσης ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας. Οι δύο άτυχοι ψαράδες που ήταν αδέλφια, ετών 62 και 74, βρίσκονταν στο αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτη» και φαίνεται ότι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα. Δεν άκουσαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου που προσέγγιζαν την τοποθεσία και συνέχισαν την εργασία τους.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης της υδροφόρας. Καθώς ήταν ξύλινο, το αλιευτικό διαλύθηκε, οι ψαράδες που επέβαιναν σε αυτό έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί από το πλήρωμα της υδροφόρας.

Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέλφια δεν γνώριζαν κολύμπι…

Τα δύο θύματα ήδη αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στην περιοχή που είναι οι Λαγούσες, τα νησάκια. Εκεί ήταν δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε… δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες»,  τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Μούρτζης, επισημαίνοντας ότι η υδροφόρα δεν ανήκει στον δήμο αλλά σε ιδιώτη.

Οσο για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο ίδιος είπε: «Δεν τρέχει η υδροφόρα, πηγαίνει πολύ σιγά. Ηταν για να γίνει. Απ’ ό,τι μου λένε, μάλλον δεν ήξεραν κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν»…

Το λιμεναρχείο της Αίγινας ανέλαβε την προανάκριση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Αύγουστο, επίσης στην Αίγινα, σε σύγκρουση ταχύπλοου με λάντζα είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα και είχαν τραυματιστεί αρκετά άλλα κατά τη βύθιση της λάντζας. Για το δυστύχημα συνελήφθη ο 78χρονος οδηγός του ταχύπλοου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...