Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα έρθει μέρα που δεν προλαβαίνω να δημοσιεύσω ανάρτηση που έχω ήδη γράψει… Οι τελευταίες μέρες, όμως, είναι τόσο γεμάτες, που τελικά το κατάφερα κι αυτό. Έχω χαθεί από τους φίλους μου, έχω χαθεί από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά βλέπεις οι υποχρεώσεις είναι πολλές (επαγγελματικές και εκπαιδευτικές) και διανύουμε και περίοδο διαγωνισμών στην σχολή.
Για σήμερα, για να ξεχαστούμε λιγάκι, σας έχω μπισκοτάκια όμορφα και χρωματιστά, από αυτά που τα βλέπεις και σου φτιάχνουν την διάθεση! Ελαφριά, με λίγα υλικά και εύκολα στην παρασκευή τους, είναι ιδανικά για να συνοδέψεις τον καφέ ή το τσάι σου. Αυτά τα γλυκά παξιμαδάκια με κεράσια και καρύδια περιέχουν ζάχαρη, σε μικρή ποσότητα βέβαια.
Ο τρόπος παρασκευής τους διαφέρει από τον κλασσικό των μπισκότων, ενώ ο τρόπος ψησίματός μοιάζει πολύ με αυτόν των παξιμαδιών. Στην ουσία φτιάχνεται μια μαρέγκα και μετά αναμιγνύεται σε αυτήν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Η μόνη τους απαίτηση είναι πως τα ψήνετε δύο φορές. Τα ετοιμάζεται και τα ψήνετε την μια μέρα, τα καταψύχετε και την επόμενη τα κόβετε και τα ξαναψήνετε.
Τα κεράσια που χρησιμοποιούμε σε αυτή την συνταγή είναι κερασάκια γλασέ. Τα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής. Όσον αφορά το αλεύρι, χρησιμοποίησα βιολογικό αλεύρι ολικής από δίκοκκο σιτάρι. Μπορείτε όμως να φτιάξετε τα μπισκότα και με ένα απλό αλεύρι ολικής.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News