508
Στη φυλακή μπαίνει προσωρινά, μέχρι να γίνει η δίκη, ο 42χρονος χρυσαυγίτης | Menelaos Myrillas / SOOC

Προφυλακιστέος ο 42χρονος χρυσαυγίτης για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2017, 19:54
Στη φυλακή μπαίνει προσωρινά, μέχρι να γίνει η δίκη, ο 42χρονος χρυσαυγίτης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Προφυλακιστέος ο 42χρονος χρυσαυγίτης για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2017, 19:54

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 42χρονος χρυσαυγίτης για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στους Αμπελοκήπους. Ο φοιτητής ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή πριν από την απολογία του κατηγορουμένου, αναγνώρισε τον δράστη ο οποίος του επιτέθηκε μαζί με άλλους τρεις άνδρες.

Το κατηγορητήριο αφορά ληστεία σε βαθμό κακουργήματος καθώς και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος. Αρχικά η κατηγορία για σωματική βλάβη είχε απαγγελθεί σε βαθμό πλημμελήματος αλλά αναβαθμίστηκε από τον ανακριτή την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, μετακλητός υπάλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι βρισκόταν σε εστιατόριο και έτρωγε την ώρα της επίθεσης. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι ο φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών παρασύρθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην αναγνώριση στην οποία προέβη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δημήτρη Παπαγρηγορίου, είπε: «Θεωρώ ότι τον παρέσυρε σε αυτή η κατά κόρον εμφάνιση εικόνων μου στα ΜΜΕ και σε ορισμένα μάλιστα χωρίς απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων, αλλά και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μου στα έντυπα μέσα». Ισχυρίστηκε επίσης ότι «αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες», προσθέτοντας ότι «και σήμερα υποστήριξε στον ανακριτή ότι διέκρινε λεπτομέρειες του προσώπου μου όπως ουλή στο δεξί μάγουλο. Εάν είχε πράγματι δει κάτι τέτοιο κατά το συμβάν, θα μπορούσε να πει εξ αρχής στους αστυνομικούς ότι είδε χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να αναγνωρίσει σε επίδειξη φωτογραφιών ή κατ΄αντιπαράσταση εξέταση».

Υπέρ του κατηγορουμένου κατέθεσαν δυο μάρτυρες οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης προσφέροντάς του άλλοθι, ενώ ισχυρίστηκαν ότι ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα.

foititis
Τα τραύματα του 24χρονου φοιτητή ο οποίος μετά την επίθεση διαμετακομίστηκε στο νοσοκομείο (bloko.gr)

Από την πλευρά του ο φοιτητής δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στο σώμα του φέρει ακόμη τα σημάδια της επίθεσης που δέχθηκε. Η μητέρα του που ήταν μαζί του δήλωσε ότι «το φαινόμενο Χ.Α. ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Προσβάλλουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους». Τόνισε ότι «θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα».

Η ίδια τόνισε ότι ο γιος της δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της Χ.Α., ότι ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του και ότι δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα.

«Οποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν. Βιώνουμε ως οικογένεια ένα σοκ. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία», τόνισε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...