Το γαλακτομπούρεκο είναι κορυφαίο γλυκό της ελληνικής παράδοσης. Είναι εύκολο, όσο κι αν αυτό δεν φαίνεται εκ πρώτης όψης, αρκεί να τηρηθούν ακριβώς οι οδηγίες.
Ο τρόπος για να το φτιάξεις είναι κάπως σαν μαθηματικά για μένα. Μετρημένες ποσότητες, πολύ συγκεκριμένες κινήσεις και το αποτέλεσμα σερβίρεται στο πιάτο. Eνας ρόμβος στην προκειμενη περίπτωση, αλλά το ίδιο μοντελάκι βγαίνει και σε τετράγωνο ή σε παραλληλόγραμμο. O,τι τραβάει η ψυχή σας!
Επειδή έχω δει πολλές και διαφορετικές συνταγές για το γλυκό αυτό, διευκρινίζω πως αυτή είναι μια από τις ευκολότερες, χωρίς όμως να υστερεί στη γεύση και την αφράτη του υφή. Σας το προσφέρω με όλη μου την αγάπη…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News