278
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (δεξιά) συνομιλεί με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε διάλειμμα του ECOFIN της 6ης Δεκεμβρίου | Alexandros Michailidis / SOOC

ESM: Στα χέρια Τσακαλώτου το e-mail των θεσμών για τις παροχές Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 20:57
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (δεξιά) συνομιλεί με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε διάλειμμα του ECOFIN της 6ης Δεκεμβρίου
|Alexandros Michailidis / SOOC

ESM: Στα χέρια Τσακαλώτου το e-mail των θεσμών για τις παροχές Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 20:57

Στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται το e-mail των εταίρων με τις διευκρινίσεις και δεσμεύσεις που ζητούν σχετικά με το πακέτο παροχών Τσίπρα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει αποσταλεί η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, εκτιμούν παράγοντες του ESM.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κυβερνητικός αξιωματούχος εκτιμούσε ότι στην ελληνική απάντηση θα δίδεται η διαβεβαίωση ότι δεν επηρεάζονται οι στόχοι του προγράμματος από τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από το πρόγραμμα, καθώς και ότι πρόκειται για μια εφάπαξ παροχή.

Άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι μέσα στον επομένη εβδομάδα θα εκτονωθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και όσο το δυνατόν συντομότερα θα υπάρξει ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων.
Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Θεσμών, όπως μετέδωσε ο skai.gr, η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει χρονικά για μετά τις γιορτές και επόμενο ορόσημο για το κλείσιμο της εκκρεμότητας επί των παροχών Τσίπρα είναι το Euroworking Group της 12ης Ιανουαρίου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, είχε αρχίσει μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, εγγράφως και προφορικώς, μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του υπουργείου Οικονομικών που στόχο είχε, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΥΠΟΙΚ, τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου.   Αυτό το οποίο είναι σίγουρο, είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη άλλο ένα παιχνίδι «γοήτρου» της Αθήνας με τους Θεσμούς για τη διαμόρφωση του κειμένου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως ενώ μόλις χθες Τετάρτη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε πως  «εμείς ζητήσαμε» να αποστείλει ο ESM κείμενο με τα σημεία στα οποία θα απαντήσει η κυβέρνηση, σήμερα άλλος αξιωματούχος ανέφερε πως «είμαστε σε διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και συνδιαμόρφωσης θέσεων», που δείχνει ότι είναι σε εξέλιξη ακόμα ένα «παζάρι», παράλληλο με εκείνο για την β΄αξιολόγηση που έχει μετατεθεί ήδη για Ιανουάριο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...