261
| Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Η Μέρκελ ζήτησε από Τσίπρα καλύτερη ενημέρωση για τους πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2016, 18:52

Η Μέρκελ ζήτησε από Τσίπρα καλύτερη ενημέρωση για τους πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2016, 18:52

Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν σε καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων για τους πρόσφυγες που πάνε από την Ελλάδα στη Γερμανία, στη συνάντησή τους στο Βερολίνο, γράφει η Bild.

Αφορμή, ο σάλος που προκλήθηκε με τον Αφγανό ο οποίος δολοφόνησε στο Φράιμπουργκτην 19χρονη φοιτήτρια (και εθελόντρια σε καταυλισμό προσφύγων), Μαρία Λαντενμπέργκερ, κόρη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ΕΕ. Ο Αφγανός κατηγορείτο στην Ελλάδα για την επίθεση (την χτύπησε και την έριξε σε γκρεμό) σε φοιτήτρια στην Κέρκυρα και είχε αποφυλακιστεί.

Την συμφωνία αυτή αποκάλυψε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Εσωτερικών , Τόμας ντε Μεζιέρ, στην «Bild».

Η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει στις γερμανικές αρχές ασφαλείας σημαντικό αριθμό προσωπικών δεδομένων προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κ. ντε Μεζιέρ, ο οποίος είχε ασκήσει σκληρή κριτική στους χειρισμούς της Αθήνας για τον Αφγανό.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός δεν είχε κρύψει την έντονη δυσφορία του για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα οι ελληνικές αρχές και κυρίως για το ότι δεν εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψής του, όταν δεν δηλώθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ως όφειλε, μετά την αποφυλάκισή του. Εάν το είχαν πράξει, τότε ο δράστης θα είχε υποπέσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην αντίληψη των γερμανικών αρχών ασφαλείας σε έναν έλεγχο ρουτίνας, είχε δηλώσει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, και είχε προσθέσει ότι «όλα αυτά θα συζητηθούν με την ελληνική πλευρά»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild ο γερμανός υπουργός θα επανεκτιμήσει τον Ιανουάριο του 2017 την κατάσταση, αν δηλαδή, επαρκούν τα μέτρα που θα συμβάλουν στην καλύτερη ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων για τους πρόσφυγες μεταξύ  Ελλάδας – Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...