Οπως είπαμε και με τη ρίγανη, τώρα ξεκινάει η κατάλληλη εποχή για να φυτέψουμε βότανα. Από τα πιο αγαπητά στο μαγείρεμα και χρήσιμα είναι το θυμάρι. Μπορούμε να το συναντήσουμε αυτοφυές σχεδόν σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, σε διάφορες ποικιλίες. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και θα το δείτε να φυτρώνει από τα ξερικά νησιά ως τις πιο άγονες πλαγιές στα βουνά. Το όνομά του προέρχεται από το αρχαίο ρήμα «θύω», που σημαίνει θυσιάζω ή ευωδιάζω, και στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν σαν θυμίαμα στους βωμούς σε διάφορες τελετές.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News