Σαν Καπρέζε του χειμώνα
Καπρέζε σημαίνει: τρυφερή ντομάτα εποχής, μοτσαρέλα -κατά προτίμηση βουβαλίσια- , καλό μπαλσάμικο, φρέσκος βασιλικός και όλα αυτά αρωματισμένα/γυαλισμένα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Αντε, ίσως και λίγη ρόκα πιπεράτη από δίπλα ή από κάτω, σαν στρώμα, να συμπληρώνει με την πικράδα της.
Για την αγαπημένη μου σαλάτα από το Capri (απ’ όπου και η ονομασία της) χρειάζεται υπομονή κάθε χρόνο ως τον Ιούνιο για να κόψουμε ωραίες ντομάτες εποχής με τα όλα τους.
Επειδή όμως πίσω έχει η Γαλλίδα την ουρά, χθες βράδυ έλαβα τη χειμερινή της παραλλαγή (ναι, υπάρχει).
Οπου ντομάτα, βάλε ελαφρώς βρασμένα σπαράγγια, που δειλά αυτόν τον καιρό εμφανίζονται στους πάγκους – όλα τα υπόλοιπα απαράλλακτα.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News