118
| bandashing@Flickr

Tα θέλω όλα: φρουτώδες, πικρό, πικάντικο

Bostanistas Bostanistas 28 Ιανουαρίου 2016, 12:01

Tα θέλω όλα: φρουτώδες, πικρό, πικάντικο

Bostanistas Bostanistas 28 Ιανουαρίου 2016, 12:01

Αυτά είναι τα τρία μαγικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα καλό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Χωρίς καμία εξαίρεση! Να τα δούμε, λοιπόν, ένα προς ένα, για να καταλάβουμε την αξία του καθενός και να εξηγήσουμε γιατί, παντού πλέον, αυτά είναι που όλοι προσπαθούν να βρουν σ’ ένα ελαιόλαδο σαν σημάδια υψηλής ποιότητας. Όσο πιο πολύ, τόσο καλύτερα! Προτού όμως δούμε ένα-ένα τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, που τα καταλαβαίνουμε με την οσμή και τη γεύση του ελαιολάδου («οργανοληπτικά» χαρακτηριστικά κατά την επίσημη ορολογία), πρέπει απαραίτητα να τονίσουμε ότι ένα ελαιόλαδο το δοκιμάζουμε καταπίνοντας αργά-αργά μια μικρή ποσότητα, π.χ. ένα κουταλάκι του γλυκού, αλλά χωρίς μαζί με ψωμί (με… βούτα δηλαδή)!

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...