Με τις μηλόπιτες έχω μια σχέση πάθους. Από μαθήτρια έκοβα από ελληνικά και ξένα περιοδικά συνταγές για κέικ μήλου, στρούντελ, μηλόπιτες και ταρτ Τατέν, οπότε στο ντοσιέ μου έχουν μαζευτεί πολύ περισσότερες από εκατό, κλειστές, ανοιχτές, με φύλλο σφολιάτας, τραγανή ζύμη τάρτας, γερμανικές, γαλλικές, αγγλοσαξωνικές…
Τελικά, όμως, σχεδόν πάντα κάνω την ίδια πανεύκολη οικογενειακή συνταγή με μια ζύμη που όταν ψήνεται θυμίζει απαλό παντεσπάνι, γιατί θυμάμαι απ’ έξω τη δόση και δεν χρειάζεται να ανοίγω κιτάπια: 1 νεροπότηρο ζάχαρη, 1 νεροπότηρο αλεύρι, 4 αυγά.
Και επειδή φθινοπώριασε (λέμε τώρα, ημερολογιακά τουλάχιστον) και στα μανάβικα και στις λαϊκές εμφανίστηκαν φρέσκα μήλα και λαχταριστά, δείτε τις λεπτομέρειες της συνταγής εδώ
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News